Saptamana Gustului in Romania reprezinta un eveniment dedicat alimentatiei sanatoase si echilibrate, se desfasoara in mai multe orase din tara, in scoli si restaurante.

Saptamana Gustului in Romania” se afla la a doua editie, dupa ce, in 2011, peste 150 de „lectii ale gustului” au fost insusite de catre elevii claselor primare.

La a doua editie, „Saptamana Gustului” se desfasoara sub deviza „Bun pentru gust, pentru sanatate si pentru planeta” si propune activitati si evenimente dedicate unui public numeros si de diferite categorii de varsta.

Astfel, peste 4.000 de elevi din scolile primare se intalnesc in cadrul evenimentului cu profesionistii care sustin „lectii ale gustului” in Ploiesti, Pitesti si Bucuresti, din 1 octombrie pana pe 26 octombrie.

Zece restaurante vor permite publicului, sub deviza „Restaurantele Gustutlui”, sa descopere o varietate de bucatarii la un pret atractiv, intre 22 si 28 octombrie.

Totodata, studenti de la Academia de Stiinte Economice din Bucuresti si de la Universitatea Bucuresti vor fi invatati de bucatari, in perioada 24 – 25 octombrie, in cadrul evenimentelor „Chef in Campus„, cum sa manance sanatos, bun si cu buget de limitat.

De asemenea, sub inaltul patronaj al Ambasadei Frantei, va fi organizata pe 26 octombrie, o seara „plina de gusturi si savori”, ce va reuni oficialitati romane si franceze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.