Acasă Stirile zilei Justitia Sanitas cere deblocarea posturilor în sănătate,achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă

Sanitas cere deblocarea posturilor în sănătate,achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reprezentanţii sindicatului Sanitas solicită deblocarea posturilor vacante din sănătate, achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă şi eliminarea limitării cheltuielilor de personal în spitale, iar în cazul în care revendicările nu le sunt îndeplinite ar putea declanşa proteste.

Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, marţi, că federaţia va iniţia un referendum în rândul membrilor de sindicat pentru a vedea câţi dintre aceştia sunt de acord cu declanşarea unor acţiuni de protest la nivel naţional.

Sepi a spus că, în paralel, Federaţia Sanitas discută cu Guvernul şi Ministerul Sănătăţii pentru acceptarea unor revendicări ale angajaţilor din sănătate, precum deblocarea posturilor vacante din sistem, plata drepturilor salariale câştigate în instanţă, majorarea salariilor pentru redobândirea drepturilor din iunie 2010 şi modificarea articolului 197 din OUG 48/ 2011 privind limitarea cheltuielilor de personal la 70 la sută pentru instituţiile bugetare.

El a spus că a înaintat o solicitare de sprijin parlamentarilor, pentru iniţierea unor demersuri legislative pentru modificarea OUG 48/2011, iniţiative care ar urma să se dezbată în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„Rugăm parlamentarii, indiferent că sunt de la putere sau din opoziţie, să facă un efort şi să se întrunească pentru a dezbate această problemă importantă. Dacă nu se modifică aceste prevederi privind limitarea cheltuielilor de personal din spitale, multe unităţi vor ajunge în imposibilitatea de a-şi mai plăti angajaţii şi, cel mai grav, îşi vor pierde medicii şi personalul specializat”, a spus Sepi.

El a afirmat că pentru deblocarea posturilor din sănătate a existat un proiect de hotărâre propus de vechiul Guvern, însă iniţiativa nu a mai ajuns în dezbatere.

Potrivit sursei citate, în cazul în care aceste revendicări nu sunt îndeplinite, Federaţia Sanitas ar putea recurge la o serie de proteste la nivel naţional, o decizie urmând să fie luată după consultarea membrilor de sindicat.