Acasă Stirile zilei Stiinta „Sangele este sufletul”! Ce zice Biserica despre transfuzia de sange!?

„Sangele este sufletul”! Ce zice Biserica despre transfuzia de sange!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O practica uzuala care contribuie la sustinerea vietii este transfuzia de sange. Examinand-o din punct de vedere medical, putem spune ca transfuzia de sange este de fapt un transplant de tesuturi.

Sangele este necesar pentru o buna functionare a organismului, pentru existenta vietii. Ca tesut fluid, sangele circula in interiorul vaselor si joaca un rol important. Mai intai, el transporta la tesuturi diverse substante pe care le preia din tractul intestinal si oxigenul pe care il preia de la plamani, contribuind de asemenea si la eliminarea dioxidului de carbon ca si a altor substante nefolositoare. Apoi, comunica cu diverse organe pentru a transporta substante de la un organ la altul. De asemenea, sangele joaca un rol principal in apararea organismului.

Cuvantul „transfuzie” semnifica transferul unui lichid dintr-un recipient in altul. Transfuzia de sange este transferul sangelui de la o persoana la alta, in scopuri terapeutice.

Din timpuri stravechi a existat conceptia ca sangele se identifica cu sufletul. Acest lucru il observam la scriitorii antici, precum Galen, care spunea: „Sangele este sufletul”, si la Empedocle, care afirma ca sufletul este sangele care se revarsa in jurul inimii. Acelasi lucru il intalnim si in Vechiul Legamant. Amintim pasajele: „ Caci viata a tot trupul este in sangele lui” (Lev. 17, 11) si „Ia bine seama, sa nu mananci sange, pentru ca sangele are in el viata” (Deut. 12, 23). Pe aceste versete se sprijina hiliastii care nu accepta transfuzia de sange.

Care este punctul de vedere al Bisericii?

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
Articolul precedentTRADITII si OBICEIURI de Sfantul Gheorghe, protectorul naturii inverzite! Ce NU ai voie sa faci?
Articolul următorCum poti scapa de HERNIE DE DISC cu ajutorul unui leac babesc!? Incearca chiar din aceasta seara!