Acasă Stirile zilei Sandu Geamănu, judecat pentru tentativă de omor, după ce a lovit un...

Sandu Geamănu, judecat pentru tentativă de omor, după ce a lovit un copil de doi ani cu bâta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ilie Alexandru, cunoscut drept „Sandu Geamănu”, şi un complice al acestuia au fost trimişi în judecată pentru tentativă la omor calificat, după ce în 2008 au intrat cu forţa într-o casă, unde, folosind bâte, săbii şi pistoale, au lovit mai multe persoane, printre care şi un copil de doi ani.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au trimis în judecată în acest dosar pe Ilie Alexandru şi pe Nicolae Marian Vasile, zis „Nicos”, pentru violare de domiciliu, tentativă la omor calificat şi lovire sau alte violenţe, se arată într-un comunicat de miercuri al instituţiei.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Potrivit rechizitoriului procurorilor trimis instanţei, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, Ilie Alexandru, Nicolae Marian Vasile şi alte persoane neidentificate au pătruns fără drept într-o locuinţă, unde, folosind bâte, săbii şi pistoale, au agresat mai multe persoane, majoritatea femei şi copii.

Una dintre persoanele bătute de Sandu Geamănu şi Nicos a avut nevoie pentru vindecare de şapte – opt zile de îngrijire.Totodată, Sandu Geamănu a lovit şi o fetiţă în vârstă de doi ani şi şase luni, cu o bâtă în zona capului, provocându-i acesteia leziuni grave, respectiv „politraumatism, traumatism cranio-cerebral, fractură liniară parietală stânga şi fractură frontală stânga cu minimă deplasare”.

În 14 mai 2009, Nicolae Marian Vasile a fost victima unei agresiuni, fiind internat într-o unitate spitalicească şi supus unei intervenţii chirurgicale, notează procurorii în documentul citat.

Deoarece pe numele lui era emis un mandat de arestare preventivă, Nicolae Marian Vasile s-a prezentat sub o identitate falsă, „folosindu-se de numele şi datele de identificare ale vărului său, pentru a induce şi menţine în eroare organele judiciare şi pentru a se sustrage astfel urmăririi penale”.

Într-un alt dosar, în iulie 2011, Ilie Alexandru a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi omor deosebit de grav după ce, în noiembrie 2008, împreună cu alţi doi membri ai grupării sale, a torturat un bătrân în locuinţa acestuia, furând bunuri de jumătate de milion de lei.

Procurorii Parcheului Capitalei arată în rechizitoriu că în noiembrie 2008, împreună cu alţi doi membri ai grupării sale, Sandu Geamănu a intrat în locuinţa unei persoane în vârstă de 74 de ani, din Bucureşti. Sandu Geamănu primise un pont conform căruia victima ar fi ţinut în casă „sume importante de bani şi alte bunuri de valoare”.

„Pentru a o determina pe victimă să spună unde se află sumele de bani, au exercitat mai mult timp asupra acesteia acte de violenţă. Apoi inculpaţii au sustras suma de 250.000 de lei, un autoturism marca Audi Q7 şi mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 490.000 de lei”, potrivit procurorilor.

În urma loviturilor primite, victima atacului a murit în spital aproape şase luni mai târziu.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti caracterizează modul de operare al grupării interlope „Gemenii” din Bucureşti drept unul „lipsit de discreţie” şi imprudent, membrii grupării manifestând „un sentiment exagerat de siguranţă de sine” în comiterea infracţiunilor de care sunt acuzaţi.

Astfel, potrivit procurorilor, Sandu Geamănu şi ceilalţi membri ai grupării conduse de el „comit, de regulă, infracţiuni contra patrimoniului, adesea cu violenţă”, loviturile lor vizând „fie autoturisme de lux, fie sume mari de bani sau alte bunuri de valoare uşor de comercializat, precum bijuteriile”.

„Bunurile sustrase, în special autoturismele de lux, sunt valorificate prin persoane cunoscute, specializate în acest sens. De cele mai multe ori inculpaţii acţionează «la pont», adică în baza unei informaţii obţinute şi verificate în prealabil”, afirmă procurorii.

Potrivit documentului citat, membrii grupării merg la locul comiterii faptei în grup şi, de cele mai multe ori, „unul dintre participanţi rămâne în apropiere pentru a asigura paza şi a-i avertiza pe ceilalţi şi pentru a asigura plecarea, scăparea în mod eficient”.

„Gemenii” folosesc pentru lovituri maşini „destinate comiterii acestor fapte”.

„Atunci când sustrag alte autoturisme, unii dintre inculpaţi părăsesc locul faptei cu acestea, iar ceilalţi cu autoturismul cu care au venit; uneori renunţă ulterior la autoturismele folosite la comiterea faptelor, valorificându-le”, scriu procurorii.

Aceştia îi caracterizează pe interloopi ca fiind foarte violenţi. „Actele de violenţă exercitate de inculpaţi asupra părţilor vătămate sunt disproporţionate în raport cu scopul patrimonial urmărit. Actele de violenţă încep brusc, direct, prin surprindere, fără avertizare. Se obţine astfel un control total şi imediat asupra situaţiei. Se desfăşoară activităţi menite să blocheze orice posibilitate de scăpare a persoanelor vătămate: blocarea/paza ieşirilor, imobilizarea etc”, scriu procurorii în documentul citat.

Aceştia adaugă că faptele „Gemenilor” se caracterizează prin „lipsă de discreţie, de prudenţă, de precauţie”. Potrivit procurorilor, în timpul loviturilor interlopii manifestă un „sentiment exagerat de siguranţă de sine” şi o convingere „exagerată” că nu au cum să fie traşi la răspundere.

Acest dosar penal al lui Sandu Geamănu este judecat tot de magistraţii Tribunalului Bucureşti, interlopul fiind în prezent arestat.