Acasă Stirile zilei Sambata era termenul limita pentru transmiterea listelor permanente actualizate! Doar 65% din...

Sambata era termenul limita pentru transmiterea listelor permanente actualizate! Doar 65% din informatii au fost centralizate pana la pranz!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 65% din unitatile administrative locale au transmis la Ministerul Administratiei si Internelor datele necesare actualizarii listelor permanente.

”Termenul este data de 18 august pana la ora 24,00. Continua sa vina raportarile din judete si intr-o proportie importanta au venit – peste 65% au sosit si sigur vor veni si celelalte pana la miezul noptii. De asemenea, lucreaza si alte institutii care compara datele cu cele din baza de date si noi speram ca in cursul zilei de maine sa incepem centralizarea propriu-zisa. Acum sunt creionate datele”, a spus Stroe.

 

El a adaugat ca nu au fost semnalate locuri in care sa fi fost refuzata furnizarea datelor necesare intocmirii listelor electorale permanente si a subliniat ca potrivit reglementarilor legale administratiile locale au obligatia de a actualiza listele electorale.

”Pana acum nu avem semnalat acest lucru (n.r. refuzul de a furniza date pentru actualizarea listelor) dar tin sa reamintesc cu tot respectul ca potrivit legii de organizare si functionare a Curtii Constitutionale toate deciziile si hotararile acesteia sunt opozabile, sunt obligatorii pentru toate institutiile si toti factorii de raspundere, toate persoanele care indeplinesc functii de raspundere. Daca vor fi astfel de situatii fiti siguri ca le vom comunica”, a mai spus Radu Stroe.

Ministrul Administratiei a refuzat sa spuna daca potrivit datelor primite sunt modificari majore in listele electorale dar a mentionat ca ”vor fi surprize”: ”M-as abtine sa dau un element concret, va fi interesant, vor fi surprize, nu vreau sa spun nici placute, nici neplacute”.

”Cei care au trimis au adunat cat au adunat. Nu stiu daca e 100%, numai ei stiu, ei isi asuma intreaga responsabilitate asupra datelor pe care le raporteaza asa cum si cei din structurile noastre, atunci cand fac comparatiile, isi asuma intreaga responsabilitate. (…) Luni noi va trebui sa avem, ca sa spun asa, totul gata, inclusiv capacul la lucrare, sinteza problemei. Cu siguranta ca atunci vom fi in masura sa dam mai multe elemente. Si ceea ce facem aici pe plan intern, ceea ce fac si altii pe plan extern”, a aratat ministrul Stroe.