Acasă Stirile zilei Salariile bugetarilor vor fi reintregite in ianuarie 2013

Salariile bugetarilor vor fi reintregite in ianuarie 2013

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat joi ca salariile bugetarilor vor fi reintregite incepand cu prima luna a anului viitor.

„A doua transa (de reintregire a salariilor bugetarilor – n.r.) se va calcula in decembrie. Bugetarii vor primi acesti bani in ianuarie 2013, ca orice salariu”, a afirmat ministrul Muncii.

 

Referindu-se la sumele pe care Casa Nationala de Pensii Publice /CNPP/ le are de recuperat de la de la beneficiari din indemnizatiile calculate gresit pentru revolutionari si sotii supravietuitori, Mariana Campeanu a aratat ca procesul s-a declansat, iar situatia este reglementata.

„A fost o interpretare de calcul, banii se recupereaza. Situatia s-a reglementat (…) In orice activitate, la un moment dat, un act normativ, o lege sau poate o greseala de programare poate sa duca la inadvertente. Sumele sunt mici si se recupereaza”, a subliniat ministrul Muncii.

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) are de recuperat de la beneficiari suma de 1,82 milioane lei din indemnizatiile calculate gresit pentru revolutionari si sotii supravietuitori si a dispus totodata inceperea cercetarii administrative a celor responsabili.

Pe de alta parte, referitor la controlul pe care Inspectia Muncii l-a declansat la Presedintie, ca urmare a sesizarii ministrului educatiei, Mariana Campeanu a mentionat ca „este ceva absolut normal, controlul nu are nimic deosebit si este ca la orice institutie”.