Acasă World Saakaşvili: Putin va lupta până la capăt pentru a restabili Uniunea Sovietică

Saakaşvili: Putin va lupta până la capăt pentru a restabili Uniunea Sovietică

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mihail Saakaşvili, fostul presedinte al Georgiei a declarat că Vladimir Putin va lupta până când va restabili Uniunea Sovietică, relatează portalul Gruzia Online.

„Vladimir Putin a decis în mod clar că este războiul său pe viaţă şi pe moarte, războiul pentru restabilirea Uniunii Sovietice. Pentru el, independenţa Georgiei, Azerbaidjanului, Armeniei, Ucrainei este o anomalie, la fel cum era pentru bolşevici independenţa Georgiei. Prin urmare, va duce această luptă până la capăt, nu există niciun dubiu”, a apreciat Saakaşvili, numit recent la conducerea Consiliului consultativ internaţional pentru reforme în Ucraina.

Referindu-se la armistiţiul între Kiev şi rebelii proruşi din estul Ucrainei, noul consilier al preşedintelui ucrainean a declarat că Petro Poroşenko era conştient în momentul anunţării încetării focului că cealaltă parte nu o va respecta.

În opinia sa, „Rusia vrea să ocupe Debalţeve”, un important nord feroviar, „pentru a asigura legăturile între teritoriile pe care le controlează”.

Pe de altă parte, Saakaşvili a spus că ar putea să revină la putere în Georgia „pe calea alegerilor”.

Autorităţile georgiene au cerut Ucrainei extrădarea lui Mihail Saakaşvili, inculpat pentru abuz de putere în ţara sa.

Mihail Saakaşvili, care a fost preşedinte al Georgiei în perioada 2004-2013, conduce Mişcarea Naţională Unită (MNU), prezentă în Parlamentul de la Tbilisi. Următoarele alegeri parlamentare din Georgia vor avea loc în toamna anului 2016.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentImaginile care iti arata cum a schimbat Noua Ordine Mondiala lumea din 1990 pana in prezent!
Articolul următorMETODA INFIORATOARE de finantare: Ce face STATUL ISLAMIC cu CADAVRELE celor executati!