Acasă Stirile zilei S-a descoperit ce isi spun cainii atunci cand dau din coada!

S-a descoperit ce isi spun cainii atunci cand dau din coada!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu totii am crezut atunci cand cainii dau din coada ca se bucura, dar un studiu arata ca miscarea cozii catre dreapta are o semnificatie diferita decat atunci cand cainele da din coada catre stanga.

Studiul arata ca, asemeni oamenilor, cainii au creierul organizat asimetric, emisferele dreapta si stanga ale acestuia avand functii separate. Analiza extinde o cercetare realizata in Italia, ce a tras concluzia ca, atunci cand cainii manifesta emotii pozitive, precum intalnirea stapanului, isi agita coada catre dreapta, iar atunci cand emotiile sunt negative, cum este cazul aparitiei unui caine ostil, miscare cozii este catre stanga.

Potrivit noului studiu, directia miscarii cozii are o semnificatie si pentru ceilalti caini. In cursul cercetarii, cainilor li s-au aratat filmulete cu alti caini care-si agitau cozile in mod asimetric, la dreapta sau la stanga, si autorii investigatiei le-au studiat reactiile. S-a observat ca atunci cand un caine il vede pe altul miscandu-si coada la stanga, ritmul sau cardiac creste si patrupedul devine nelinistit, in schimb ramane relaxat atunci cand observa o miscare a cozii catre dreapta.

Asadar, o miscare a cozii catre stanga corespunde unei activari a emisferei drepte a creierului, iar cea catre dreapta, corespunde activarii emisferei stangi.

Unul dintre autorii studiului crede ca miscarea asimetrica a cozii nu este rezultatul vreunei intentii a cainilor de a transmite mesaje in acest mod, ci este o reactie automata si involuntara determinata de activarea uneia dintre cele doua emisfere cerebrale.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos