Acasă World S-a mai prabusit un mit! A fost descifrat celebrul cod de la...

S-a mai prabusit un mit! A fost descifrat celebrul cod de la inceputul filmelor Matrix!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Imaginea emblema a celebrei serii de filme SF, Matrix, a fost decodificata. ”Ploaia” de caractere verzi de la inceputul tuturor filmelor Matrix a devenit probabil cel mai recunoscut simbol al seriei, simbolizand totodata ca tot universul francizei este o constructie vasta de legaturi, scrie Independent.

Deci, ce reprezinta renumitul cod? O ecuatie incredibil de complexa? Pasaje taiate din Heidegger? Nu, este doar o gramada de retete pentru sushi, potrivit producatorului Simon Whiteley.

Simon Whiteley, designer pentru seria Matrix, a vorbit pentru CNet despre seria aparent indescifrabila de caractere japoneze hiragana, katakana şi kanji: „imi place sa spun tuturor ca renumitul cod Matrix este facut din retete japoneze de sushi”. „Fara acest cod, nu exista Matrix.”, scrie Mediafax.

Matrix sau The Matrix este un film stiintifico-fantastic regizat si scris de fratii Wachowski (Andy si Larry) si lansat in 1999 pe marile ecrane. El are ca tema principala ideea ca oamenii traiesc intr-o lume virtuala, creata de inteligenta artificiala, in urma razboiului purtat intre oameni si masini. Filmul contine numeroase referinte la subcultura hacker si cyberpunk, precum si la diferite ideologii religioase si filosofice.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos