Acasă Stirile zilei S-a dovedit siintific ca barbatii si femeile chiar vad lumea cu alti...

S-a dovedit siintific ca barbatii si femeile chiar vad lumea cu alti ochi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un nou studiu arata ca barbatii si femeile chiar vad lumea diferit. Conform unui studiu care sugereaza viziunea barbati versus femei, barbatii observa micile detalii si lucrurile care sunt in miscare, in timp ce femeile sunt mai receptive la schimbarile de culoare, potrivit mnn.com.

Cercetatorul Israel Abramov de la Universitatea din New York a declarat ca:

“Ca si in cazul altor simturi, cum ar fi auzul si simtul olfactiv observam diverse diferente in viziunea barbatilor cat si a femeilor”.

“O analiza mai recenta a concluzionat ca femeile in comparatie cu barbatii , disting mai repede mirosurile si le pot categoriza din ce clasa fac parte.”, a declarat Abramov pentru revista Biology in articolul “Diferente intre sexe”.

Abramov a mai explicat ca elementele acestea de vizibilitate pornesc de la neuroni, barbatul din cauza talamusului nu poate sa distinga atat de bine culorile precum o fac femeile (de ex: pentru el culoarea rosie poate sa fie chiar albastra).

Dezvoltarea acestor neuroni este controlata de hormonii sexuali masculini, androgenii, atunci cand embrionul se dezvolta intr-un fat.

Cercetatorii din California de Sud au descoprit ca barbatii intr-o conversatie isi fixeaza privirea pe gura celui cu care converseaza si este foarte greu de a fi distras, in timp ce femeile isi fixeaza privirea in ochii celui cu care vorbeste apoi ele schimband privirea de la corpul persoanei pana la tot ceea ce se intampla in jur. Femeile au atentie distributiva, ele pot urmari un film si in acelasi timp poate sa si gateasca.