Rusii au vrut sa deschida poarta Iadului! Au sapat cea mai adanca gaura in pamant! Ce au descoperit acolo! – Cap Limpede

Rusii au vrut sa deschida poarta Iadului! Au sapat cea mai adanca gaura in pamant! Ce au descoperit acolo!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Rusii au incercat un experiment inedit pe Peninsula Kola, administrata de Rusia. Aceasta fasie de pamant este situata in partea europeana a Rusiei, regiunea Murmansk. Peninsula este locuita de laponi, ea desparte Marea Alba de Marea Barent.

Aici, rusii au dorit, in cadrul unui proiect denumit „Door to Hell” (Usa catre Iad), sa sape cea mai adanca groapa artificiala din lume, cu o adancime de 15 kilometri. Din cauza temperaturilor foarte ridicate insa, de 180 grade Celsius, nu s-au putut face sapaturi mai jos de 12,2 kilometri. Chiar si asa, a ramas cea mai adanca groapa de sonda din lume, cu o adancime ce depaseste si cele mai joase zone din oceane.

Loading...

inca de la primele sapaturi ale acestei gropi, au fost gasite lucruri interesante. De exemplu, s-au descoperit roci despre care arheologii au spus ca ar avea o vechime de 2,5 miliarde de ani. De asemenea, s-au mai gasit gaze, cum ar fi: heliu, hidrogen, nitrogen si dioxid de carbon, scrie realitatea.net.

Rusii au vrut sa deschida poarta Iadului! Au sapat cea mai adanca gaura in pamant! Ce au descoperit acolo! was last modified: mai 10th, 2017 by Ovidiu Cercel

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close