Acasă Stirile zilei Rusia se indreapta usor dar sigur catre colaps economic! Putin a luat...

Rusia se indreapta usor dar sigur catre colaps economic! Putin a luat o masura care pune poporul pe jar!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vladimir Putin a luat o masura cu care si-a pus poporul in cap, este vorba despre introducerea unei taxe pe vanzari, care fusese eliminata in urma cu zece ani, pentru cresterea veniturilor bugetare ale regiunilor, pe fondul problemelor economice amplificate de sanctiunile occidentale, potrivit MarketWatch.

Cresterea economica a Rusiei a incetinit in ultimul an, iar masurile Occidentului de a penaliza Moscova pentru anexarea Crimeei risca sa provoace stagnarea PIB, in acest an.

Autoritatile ruse, care trebuie sa isi respecte obligatiile sociale asumate, cauta noi mijloace pentru acoperirea deficitelor din bugetele regionale.

„La o sedinta cu presedintele Putin a fost luata decizia de a da dreptul regiunilor sa introduca o taxa pe vanzari de pana la 3%”, a declarat o persoana apropiata situatiei, publicatiei Wall Street Journal.

Nu este clar cand va fi introdusa noua taxa.

La inceputul lunii iulie, ministrul de Finante Anton Siluanov a spus ca guvernul analizeaza introducerea unei taxe de 3% pe vanzari.

Masura trebuie sa fie aprobata de catre Parlament, care isi va relua activitatea dupa vacanta de vara.

Noua taxa va exercita o presiune suplimentara asupra activitatilor de afaceri din Rusia, in special asupra sectorului de consum care, potrivit bancii centrale, este unul dintre principalele motoare ale cresterii economice.

In schimb, aceasta taxa va permite guvernelor regionale sa se finanteze fara sa mai recurga la pietele de imprumut costisitoare.

Introducerea taxei va spori insa presiunile inflationiste si va complica eforturile bancii centrale de a tine sub control cresterea preturilor.

Banca centrala a majorat deja de trei ori dobanzile in acest an, in total cu 2,5 puncte procentuale, pentru a tempera cresterea preturilor de consum provocata de deprecierea rublei, in urma iesirilor de capital determinate de sanctiunile occidentale.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos