Acasă Stirile zilei RUSIA isi prezinta noua ARMA SECRETA in 2015! Cu ce va uimi...

RUSIA isi prezinta noua ARMA SECRETA in 2015! Cu ce va uimi prin programul „ARMATA“!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rusia isi va prezenta noua arma secreta in 2015, arma care va fi numita colectiv „Armata“, pentru ca productia noilor vehicule blindate va incepe, cel mai probabil, in ianuarie 2015. 

„Prima transa a vehiculelor va fi disponibila anul viitor. Le vom vedea in Piata Rosie pe 9 mai“, a declarat pentru agentia de stiri Itar-Tass Oleg Bocikariov, adjunctul sefului Comisiei militar-industriale din Rusia.   

Dezvoltata de corporatia Uralvagonzavod (UVZ) in orasul indepartat Nijni Taghil din muntii Ural, „Armata“ are mai multe variante, inclusiv un tanc principal de lupta, un vehicul de infanterie si alte vehicule suport pentru transportul persoanelor. Fortele terestre rusesti vor prezenta aproape 25 de noi masinarii de acest fel in timpul paradei militare, noteaza „The National Interest“.

„Armata“ va inlocui, intr-un final, vehiculele din timpul Razboiului Rece, T-64, T-72, T-80 si relativ recentele tancuri T-90, pana in 2030, presupunand ca guvernul rus poate plati pentru productia lor.

Unele rapoarte de presa din Rusia au sugerat ca blindarea vehiculelor din seria „Armata“ este proiectata special pentru a opera in Cercul Arctic, o zona care devine din ce in ce mai importanta pentru economia cu probleme a Rusiei.

Mai mult, intr-o incercare de indepartare de la fostele practici sovietice, programul „Armata“ pare sa aiba o rata mai mare de siguranta pentru echipaj decat fostele tancuri sovietice. Vehiculele din seria „Armata“ au un blindaj complet nou, iar echipajul va fi complet separat de rezervele de combustibil si munitie, potrivit lui Viaceslav Kalitov, directorul general adjunct al UVZ.

Dar „Armata“ s-ar putea dovedi o serie mult mai scumpa de cat se astepta guvernul rus. Bocikariov a declarat pentru Itar-Tass ca pretul Armatei este, in prezent, mult prea mare. Totusi, guvernul Rusiei va semna un contract pe trei ani cu UVZ pentru constructia lor.

„Vom continua sa lucram cu ei, chiar daca nu suntem de acord cu pretul mare“, a declarat Bocikariov pentru „Russia Today“. Insa, potrivit Itar-Tass, oficialii UVZ au promis ca vor reduce pretul noilor vehicule.

Sursa: adevarul.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos