Acasă Stirile zilei RUSIA face presiuni asupra ROMANIEI! Masurile luate de NATO la DEVESELU, criticate...

RUSIA face presiuni asupra ROMANIEI! Masurile luate de NATO la DEVESELU, criticate de MAE rus!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Masurile de militarizare luate de NATO in Romania, intra in contradictie cu stabilitatea Europei, considera Ministerul rus de Externe, care critica inclusiv presupusa implicare a Bucurestiului in practicile CIA.

Aleksandr Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, a reactionat astfel la declaratii atribuite lui Mike Rogers, presedintele Subcomisiei pentru Forte Strategice din Camera Reprezentantilor. Rogers ar fi declarat ca elementele antiracheta de la Deveselu vor avea, printre altele, rolul de a contracara potentiale amenintari din partea Rusiei.

„In acest mod, congresmanul a confirmat validitatea dubiilor Rusiei privind scopul declarat al instalarii elementelor antiracheta”, a subliniat Lukasevici.

„Rolul incredintat Romaniei pentru acest proiect american este pe departe atat de onorabil cum este prezentat. Implicarea Bucurestiului intr-un alt proiect american, confirmata de recentul raport senatorial privind actele de tortura comise in inchisori CIA, i-a pus pe oficialii romani, nevoiti sa evite intrebarile jurnalistilor, intr-o pozitie aproape penibila”, a subliniat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos