Acasă Stirile zilei Rugby: ”Stejarii” intalnesc sambata Belgia

Rugby: ”Stejarii” intalnesc sambata Belgia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nationala de rugby a Romaniei intalneste, sambata dupa-amiaza, de la ora 16,00, la Bruxelles, echipa Belgiei, in Cupa Europeana a Natiunilor (CEN) 2013, ”Stejarii” vizand a patra victorie consecutiva in aceasta competitie.

Romania a castigat toate cele trei meciuri disputate pana acum in actuala campanie a Cupei Europene a Natiunilor, reusind sa invinga Portugalia (19-13), Rusia (29-14) si Spania (25-15).

Chiar daca vor avea in fata o echipa nou promovata in primul esalon al CEN, staff-ul tehnic al ”Stejarilor” abordeaza meciul cu toata seriozitatea deoarece ”Diavolii negri”, cum mai sunt cunoscuti belgienii, au avut o prestatie foarte buna in meciul cu Georgia cand, desi au pierdut cu 13-17, la pauza au condus cu 13-3, si au remizat cu Spania, scor 21-21. De asemenea, in meciul cu Portugalia, belgienii au facut o figura frumoasa, au condus la pauza cu 9-8, insa au pierdut in final cu 12-18.

Rezultatele ”diavolilor negri” pot fi explicate prin faptul ca formeaza o echipa care se bazeaza mult pe atac, joaca dezinvolt, avand in componenta jucatori care evolueaza in Franta sau Australia: Julien Massimi (Saint-Etienne), Raphael Olive (Perigueux), Thomas De Molder (Lyon), Julien Berger (La Rochelle), Charlie Fourneau (Harlequins Melbourne) sau Alexis Cuffolo (Carcassonne).

In clasamentul IRB, Romania ocupa locul …read more
Via: 24s