Rovana Plumb: Alimentele care se apropie de data expirarii ar putea avea preturi reduse cu 70%! – Cap Limpede

Rovana Plumb: Alimentele care se apropie de data expirarii ar putea avea preturi reduse cu 70%!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a propus reducerea pretului pana la 70% pentru alimentele care se apropie de data expirarii, pentru a diminua risipa de mancare.

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb a participat miercuri, 5 iunie, alaturi de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin si europarlamentarul Daciana Sarbu, la Conferinta Internationala „Politica Agricola Comuna trebuie sa fie Verde”, care a avut loc la Aula de Stiinte Academice Agricole si Silvice.

Tematica principala abordata in cadrul evenimentului s-a focusat pe transformarea agriculturii europene, dintr-un poluator major al mediului intr-un mijloc de combatere a poluarii si conservare a biodiversitatii, asigurand hrana de calitate pentru natiunile Europei, transmite Ministerul Mediului intr-un comunicat de presa.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat importanta care trebuie acordata zilei de 5 Iunie – Ziua Mondiala a Mediului si tema propusa in acest an de catre Natiunile Unite „Think. Eat. Save” (Gandeste. Mananca.Salveaza).

Inca de la inceputul evenimentului, ministrului Mediului i s-a inmanat diploma de Membru de Onoare din partea Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio-Romania pentru intreaga activitate desfasurata in domeniul protectiei mediului.

Cu ocazia acestui eveniment, ministrul Mediului a comunicat in premiera o propunere, aflata deocamdata la nivel ministerial, de a discuta cu reprezentantii marilor retele comerciale in vederea diminuarii risipei de alimente si totodata eliminarea posibilelor deseuri.

Loading...

„Avem in vedere un proiect national de colaborare cu marile retele comerciale pentru a face in asa fel incat sa diminuam risipa de alimente. Practic, pentru acele produse care se apropie de termenul de expirare sa existe o reducere de pana la 70% din pretul de la raft”.

O alta solutie propusa si care este deja in analiza o reprezinta utilizarea deseurilor ca si compost pentru instalatiile de biogaz.

„Prin politica de regionalizare, Guvernul Ponta va introduce prin politicile de gestionare a deseurilor, a instalatiilor de biogaz in fiecare judet, astfel incat sa putem reutiliza in circuit aceste deseuri irosite. In acelasi timp, prin reciclare, reusim sa facem din aceste deseuri menajere compost pentru a ajuta agricultura”, a detaliat ministrul Rovana Plumb.

Sursa: rtv.net


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close