Acasă Stirile zilei Social Rovana Plumb: Alimentele care se apropie de data expirarii ar putea avea...

Rovana Plumb: Alimentele care se apropie de data expirarii ar putea avea preturi reduse cu 70%!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a propus reducerea pretului pana la 70% pentru alimentele care se apropie de data expirarii, pentru a diminua risipa de mancare.

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb a participat miercuri, 5 iunie, alaturi de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin si europarlamentarul Daciana Sarbu, la Conferinta Internationala „Politica Agricola Comuna trebuie sa fie Verde”, care a avut loc la Aula de Stiinte Academice Agricole si Silvice.

Tematica principala abordata in cadrul evenimentului s-a focusat pe transformarea agriculturii europene, dintr-un poluator major al mediului intr-un mijloc de combatere a poluarii si conservare a biodiversitatii, asigurand hrana de calitate pentru natiunile Europei, transmite Ministerul Mediului intr-un comunicat de presa.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat importanta care trebuie acordata zilei de 5 Iunie – Ziua Mondiala a Mediului si tema propusa in acest an de catre Natiunile Unite „Think. Eat. Save” (Gandeste. Mananca.Salveaza).

Inca de la inceputul evenimentului, ministrului Mediului i s-a inmanat diploma de Membru de Onoare din partea Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio-Romania pentru intreaga activitate desfasurata in domeniul protectiei mediului.

Cu ocazia acestui eveniment, ministrul Mediului a comunicat in premiera o propunere, aflata deocamdata la nivel ministerial, de a discuta cu reprezentantii marilor retele comerciale in vederea diminuarii risipei de alimente si totodata eliminarea posibilelor deseuri.

„Avem in vedere un proiect national de colaborare cu marile retele comerciale pentru a face in asa fel incat sa diminuam risipa de alimente. Practic, pentru acele produse care se apropie de termenul de expirare sa existe o reducere de pana la 70% din pretul de la raft”.

O alta solutie propusa si care este deja in analiza o reprezinta utilizarea deseurilor ca si compost pentru instalatiile de biogaz.

„Prin politica de regionalizare, Guvernul Ponta va introduce prin politicile de gestionare a deseurilor, a instalatiilor de biogaz in fiecare judet, astfel incat sa putem reutiliza in circuit aceste deseuri irosite. In acelasi timp, prin reciclare, reusim sa facem din aceste deseuri menajere compost pentru a ajuta agricultura”, a detaliat ministrul Rovana Plumb.

Sursa: rtv.net