Acasă Stirile zilei Bani Rompetrol va deschide zece noi benzinării în Bulgaria

Rompetrol va deschide zece noi benzinării în Bulgaria

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rompetrol va deschide până la sfârşitul lunii aprilie zece noi benzinării în Bulgaria, numărul total al acestora urmând să ajungă la 70, a anunţat luni divizia bulgărească a grupului, transmite Novinite.

Potrivit conducerii Rompetrol Bulgaria, există un interes crescut al proprietarilor de benzinării independente să devină parteneri în franciză ai grupului, astfel încât reţeaua acestuia s-ar putea extinde în continuare.

„Ponderea benzinăriilor independente din Bulgaria este de circa 70% din total. Pentru a respecta amendamentele aduse legislaţiei, micii comercianţi de carburanţi trebuie să formeze parteneriate cu marile lanţuri de profil”, a declarat directorul comercial al Rompetrol Bulgaria, Stanimir Smilkov.

Compania anticipează că piaţa se va schimba semnificativ şi este pregătită să reacţioneze şi să funcţioneze în noile condiţii, a mai spus Smilkov.

Obiectivul Rompetrol este să ajungă la o cotă de 8% pe piaţa de retail a carburanţilor din Bulgaria, în următorii câţiva ani.

Grupul Rompetrol este controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz.

În România, divizia de distribuţie a grupului, Rompetrol Downstream, operează peste 760 de puncte de distribuţie carburanţi (staţii proprii, staţii Partener, staţii Rompetrol Express, baze interne de 9 şi 20 de metri cubi). La acestea se adaugă şi reţeaua Rompetrol Gas – 250 de staţii distribuţie GPL auto, 7.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău.