Acasă Stirile zilei Tech Romanul Zburator a intrat in Cartea Recordurilor! Este cel mai lung zbor...

Romanul Zburator a intrat in Cartea Recordurilor! Este cel mai lung zbor cu ajutorul unei placi autopropulsante! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un inventator de origine romana stabilit in Canada a reusit sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai lunga deplasare continua cu ajutorul unui dispozitiv ‘hoverboard’, placa autopropulsata, deasupra unui lac din Canada, recordul fiind inregistrat de World Guiness Records.

Catalin Alexandru Duru a reusit sa se deplaseze continuu pe o distanta de 275,9 metri, la o inaltime de aproximativ 4,8 metri, deasupra lacului Ouareau, in provincia Quebec, cu ajutorul placii autopropulsate realizate de el.

Potrivit lui Duru, placa poate fi folosita pentru deplasare luandu-se in calcul orice tip de suprafata, insa de obicei efectueaza testele deasupra intinderilor de apa, pentru ca poate ajunge la ‘inaltimi inspaimantatoare’ si motoarele ar putea sa cedeze la un moment.

‘Am vrut sa demonstrez ca este posibil un zbor stabil cu ajutorul unei placi autopropulsate, iar un om poate sta pe ea ?i sa o controleze cu picioarele’, a declarat Alexandru Duru.

‘Este cu adevarat o reusita fermecatoare si incredibila in domeniul ingineriei si transportului’, a declarat un purtator de cuvant al Guiness World Records.

Succesul lui Catalin Alexandru Duru arata ca a depasit de mai bine de cinci ori distanta inregistrata anterior ca record mondial de World Guiness Records, respectiv 49,98 de metri, pentru o deplasare continua cu o astfel de placa autopropulsata.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos