Acasă Sanatate Romanul inclus intre cei mai importanti 5000 de oameni de pe Pamant!...

Romanul inclus intre cei mai importanti 5000 de oameni de pe Pamant! Sa redai viata cuiva cred ca este cel mai important lucru de pe lumea asta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se afla pe buna dreptate la limita dintre viata si moarte iar de inspiratia si mainile sale depinde viata noastra. Acad. Prof. Dr Leon Danaila este unul dintre cei mai importanti 5000 de oameni de pe Pamant.

Figureaza alaturi de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. A scazut rata mortalitatii in operatiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator si a fost primul in Romania care a facut operatii pe creier cu laser, scrie Activenews.ro.

Prof. Dr Leon Danaila are peste 50 de ani de neurochirurgie, ani in care a facut aproximativ 40.000 de operatii.

Are un program complex. Se culca la ora 21 si se trezeste la ora 4, de la 7-8 ofera consultatii gratuite. La 9-10 intra in operatii, unde il asteapta cele mai dificile cazuri din Romania. Are o fata senina si ofera cu inima larga un zambet sincer. Este un geniu cu viata de ascet, care atinge nemurirea prin faptele sale.

“Fiecare celula umana este sfanta  Dumnezeu mi-a dat maini, mi-a dat suflet, mi-a dat judecata si eu trebuie sa le utilizez pentru binele oamenilor. Pentru bolnavi, pentru ei fac totul. Daca te dedici acestei meserii, trebuie sa renunti la foarte multe lucruri. Sa ajuti un bolnav, sa vezi ca a reinviat dupa ce l-ai operat, inseamna una dintre cele mai frumoase satisfactii posibile. Sa redai viata cuiva cred ca este cel mai important lucru de pe lumea asta. Sa salvezi un om, de exemplu sa-l operezi la coloana vertebrala, sa fie paralizat, sa-i scoti tumora si el sa inceapa sa mearga, e una dintre minunile care iti incanta sufletul”, spune doctorul.

“Am operat presedinti de state, prim-ministri si ministri din Romania si strainatate, oameni din clasa medie, vagabonzi, boschetari, chiar si criminali. Pentru mine nu conteaza ce statut social sau meserie au, caut doar sa le salvez viata. Zicala mea favorita este „pentru mine toti bolnavii sunt regi”, mai spune doctorul Danaila.