Acasă Stirile zilei Romanii apara justitia in strada! Proteste de amploare in Bucuresti! „Vino in...

Romanii apara justitia in strada! Proteste de amploare in Bucuresti! „Vino in Piata! Justitia e in pericol!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cetatenii s-au mobilizat pe retelele de socializare, dupa ce Tudorel Toader si-a anuntat propunerile de modificare a legilor justitiei. Numerosi jurnalisti, lideri de opinie si activisti civici indeamna la proteste de strada. Un prim miting are loc chiar astazi, miercuri, de la orele 20.00 in Piata Victoriei.

„Guvernarea PSD a poruncit, Tudorel Toader s-a executat! Dupa martea neagra, propunerile de masacrare ale legilor Justitiei prezentate astazi de ministrul Justitiei sunt punctul culminant al luptei impotriva DNA si justitiei independente. Un om care spune raspicat „REZIST!” face mai mult pentru viitorul tarii decat un guvern si o majoritate parlamentara cu apucaturi mafiote. Iar impreuna putem sa decidem noi viitorul. Vino in Piata Victoriei in aceasta seara. Vom fi 2, vom fi 10, vom fi 100 sau poate cateva mii. Oricare dintre variante e mai buna decat sa tacem. Lupta anticoruptie risca sa devina istorie fara implicarea noastra” este mesajul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului creat de Initiativa Romania.

Jurnalistul Vlad Petreanu isi indeamna si el cititorii sa iasa in strada.

„Tineti minte: singurul obiectiv al bandei de talhari care a pus mana pe putere in Romania este sa mutileze legile Justitiei, mai ales cele anti-coruptie, in asa fel incat sa-si asigure impunitatea pentru infractiunile comise si pentru cele pe care urmeaza sa le comita.

Nu doar teama de puscarie ii anima, ci mai ales hotararea implacabila de a-si pastra accesul la putere si la resursele tarii, pe care sa le spolieze in continuare in propriul beneficiu.

Pentru a-si atinge obiectivul de a mutila Justitia, au nevoie macar de tacerea complice a societatii, daca nu pot obtine colaborarea ei. De aceea, vor mitui populatia pe orice cai, indiferent daca astfel vor scufunda economia.

Nu au in plan sa ramana la guvernare dupa ce-si ating obiectivul. Criza provocata de politicile economice iresponsabile va trebui rezolvata de altii, eventual de un nou guvern “independent”, controlat din Parlament de aceeasi coterie politica ce se-mbogateste prin saracirea tarii de zeci de ani incoace. De aceea se si grabesc asa, pentru ca economia nu va mai putea sustine prea mult populismele propagandistice la care este supusa.

Este datoria fiecarui cetatean onest sa se impotriveasca acestei ocupatii infractionale a Romaniei. E, practic, o obligatie patriotica”, a scris Petreanu pe blogul sau.