Acasă Stirile zilei Social ROMANII, perfect manipulabili! Zece MOTIVE de ce nu-mi torn o GALEATA CU...

ROMANII, perfect manipulabili! Zece MOTIVE de ce nu-mi torn o GALEATA CU GHEATA in cap!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa ce febra galetii cu gheata a cuprins si Romania este clar ca ceva nu este in ordine cu aceasta clovnerie care a ajuns sa manipuleze oamenii la nivel mondial. Vorba aia: daca vrei sa donezi, doneaza, nu gheata salveaza vieti.

1. Prefer sa nu transform un gest de filantropie intr-o clovnerie. Daca vrei sa donezi, doneaza. Caldarea pusa in cap nu salveaza vieti. E risipa de apa.

2. Nu sunt vedeta, nu caut voturi, nu tanjesc dupa un PR ieftin. Daca Ice Bucket Challenge iti aduce dividende, poate merita sa incerci. Daca o faci de dragul pariului, chiar e caraghios.

3. Sunt etolog. Cunosc experimentele lui Pavlov cu cainii si reflexele conditionate. Nu vreau sa fiu cobai intr-un experiment asemanator, la scara globala.

4. Prefer sa fiu un original, nu o copie. Artistismul s-a consumat in primele zile ale campaniei. Primii au fost autentici, restul imita papagaliceste.

5. Provocarea urmareste o cauza nobila, dar imi aminteste de un santaj psihologic. Detest orice fel de santaj.

6. M-am invatat sa detectez procesele de formare a turmei. Cum le vad, ma retrag. Apartenenta la grup poate avea si alte dimensiuni, unele chiar inteligente. Aici nu e cazul.

7. Dupa tulburarea globala numita selfie-syndrome, a venit o alta epidemie pe capul nostru – Ice Bucket Challenge. Nu stiu care va fi urmatoarea, dar inteleg globalizarea altfel. Cel putin nu ca un proces de formare a unei turme globale.

8. Unii numesc asta solidaritate. Solidaritatea este buna, dar numai cand nu ia o forma nebuna. Ca si insistenta. Exista insistenta in promovarea unei cauze nobile si exista insistenta in prostie. E grav cand a doua o substituie pe prima.

9. O galeata cu gheata in cap poate imbolnavi, la propriu (oprirea respiratiei, stop cardiac, ictus cerebral). Unii au si murit (merita premiul Darwin, acordat pentru moartea stupida).

10. Daca spargeam nuci cu capul, poate acceptam mai usor sa torn si o galeata cu gheata pe crestet. Insa am nevoie de creieri functionali. Inclusiv pentru a nu cadea prada altor psihoze colective.

Motive ar putea fi mai multe. Dar nu conteaza numarul. Oricare dintre cele sus-mentionate e suficient pentru a nu-mi turna o galeata cu gheata in cap.

Experimentul social a fost de nota 10. In plin secol XXI, oamenii sunt perfect manipulabili. Esti si tu unul dintre ei?

Sursa: dorianfurtuna.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos