Cercetatorii romani au castigat Marele premiu al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva cu tehnologia OnAirCamera in cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativa Interdisciplinara (CEECAI).

Achizitionata de compania elvetiana inclusiv cu patentul aferent, tehnologia se adreseaza detinatorilor de telefoane de tip smart si consta intr-un sistem de camere video capabile sa urmareasca miscarile utilizatorului in diverse contexte, sa le recunoasca si sa le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.

Pe langa aceasta realizare, cercetatorii si inventatorii romani au fost distinsi cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint si patru de bronz. Practic, toate cele 30 de inventii prezente la Geneva, 24 sub auspiciile MEN in cadrul unui stand national cu o suprafata de 32 mp si sase inscrise in regim independent au fost premiate.

Vezi VIDEO AICI!

Cu o suprafata de expunere de 8.500 mp, 726 de inventii din 45 de tari si peste 60.000 de vizitatori, Salonul International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva este locul de intalnire al celei mai mari piete mondiale din domeniul inventicii si cel mai prestigios eveniment international din domeniu.

Evenimentul este organizat anual in aprilie sub patronajul presedintelui Confederatiei Elvetiene, Consiliului de Stat al Republicii si Cantonului Geneva, Consiliului Administrativ al orasului Geneva si cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.