Acasă Stirile zilei Bani Romania si Armenia vor sa dezvolte relatiile economice si comerciale!

Romania si Armenia vor sa dezvolte relatiile economice si comerciale!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Relatiile economice si comerciale dintre Armenia si Romania vor fi dezvoltate, au declarat ministrul Transporturilor si Comunicatiilor din Armenia, Gagik Beglaryan si ministrul Economiei, Varujan Vosganian, potrivit agerpres.ro.

‘In ultimii ani, cooperarea comerciala si economica dintre cele doua tari s-a dezvoltat destul de instabil, iar indicatorii comerciali bilaterali sunt la un nivel scazut. Sunt sigur acordurile incheiate cu ocazia sesiunii de astazi vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii relatiilor economice dintre Armenia si Romania’, a spus ministrul Transporturilor si Comunicatiilor din Armenia, Gagik Beglaryan.

La randul sau, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a declarat fericit sa contribuie la intarirea relatiilor dintre Armenia si Romania.

‘In primul rand ar trebui sa utilizam relatiile traditionale, care au fost create de-a lungul timpului intre cele doua popoare. Romanii i-au ajutat intotdeauna pe armeni in perioade dificile. Pe de alta parte, armenii din Romania nu sunt doar cetateni ci si fondatori. Exista orase in Romania care au fost construite de armeni’, a spus Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, participa la cea de a IV-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale romano-armene de colaborare economica (8-10 iulie) si la Forumul de afaceri bilateral (10-12 iulie), care se vor desfasura la Erevan (Armenia), alaturi de o delegatie de oameni de afaceri reprezentand 27 companii romanesti din industria romaneasca.

Pe agenda discutiilor reuniunii se regasesc subiecte privind perspectivele colaborarii economice bilaterale dintre Romania si Armenia in domeniile prioritare: comert, industrie, IMM-uri, turism, dezvoltare regionala si administratie publica, transporturi, agricultura, protectia mediului, colaborarea intre institutiile financiar-bancare, protectia drepturilor de proprietate intelectuala, colaborarea pe linia oficiilor nationale ale registrului comertului, colaborarea in domeniul cercetarii stiintifice, colaborarea intre camerele de comert si industrie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos