Romania se confrunta cu un aflux de cetateni sirieni! Vezi cati straini sunt in tara

Romania se confrunta cu un aflux de cereri de azil depuse de cetateni sirieni, care reprezinta aproape 43% din totalul cererilor de azil inregistrate pe teritoriul tarii, a declarat joi șeful Inspectoratului General pentru Imigrari, chestor principal Viorel Vasile, la prezentarea bilantului IGI pe 2015.

„In anul 2015, majoritatea cetatenilor straini care au solicitat azil au fost membri de familie, rude sau apropiati ai unor cetateni sirieni deja stabiliti in tara noastra”, a precizat el.

Viorel Vasile a mentionat ca, in prezent, se afla pe teritoriul tarii noastre 104.139 de cetateni straini.

Click pe aceeasi tema:  Azi, în aproape toată ţara furtuni cu Cod Galben

Dintre solicitantii de azil, cei mai multi vin din Siria — 541, Irak — 214 și Afganistan — 96.

„in 2015, provocarea a fost, atat pentru Romania cat și pentru Uniunea Europeana, imigratia ilegala. Evolutia in domeniul imigratiei și azilului din tara noastra a fost marcata de evolutiile inregistrate in zonele de conflict armat, social, politic, in apropierea spatiului european, pe teritoriul Republicii Arabe Siriene”, a spus Viorel Vasile, conform Agerpres.

In perioada de referinta au fost organizate 2.324 de actiuni și controale cu forte proprii, inregistrandu-se 2.159 de straini pentru care s-au emis decizii de returnare.

Click pe aceeasi tema:  Refugiatii au trecut! Armele au fost capturate in GRECIA!

De asemenea, 189 de straini au fost indepartati sub escorta de pe teritoriul Romaniei, iar 258 de straini au fost luati in custodie publica.

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre