Acasă Stirile zilei Energie Romania risca sa fie lovita de o „apocalipsa energetica”

Romania risca sa fie lovita de o „apocalipsa energetica”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania poate ajunge la o apocalipsa energetica in care va trebui sa stingem lumina, daca nu construim urgent noi centrale de producere a electricitatii din surse nepoluante, a afirmat, joi, Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

El a fost audiat in comisia de ancheta parlamentara privind cauzele preturilor mari la energie si a afirmat ca multe dintre investitiile in hidrocentrale ale companiei sunt blocate si intarziate de autoritatile de mediu, pe motiv ca ar distruge habitatele naturale, transmite Agerpres. Vreau sa aduc la cunostinta comisiei parlamentare de ancheta privind pretul energiei existenta unor incoerente legislative care nu sunt de azi, de ieri. Au fost de-a lungul timpului in Romania si au generat contradictii intre actele normative in vigoare, iar interpretarea lor a dus la situatii absurde. Trebuie sa vedem cum se pot corecta aceste situatii absurde, astfel incat, respectand directivele europene si legislatia nationala, sa ne atingem obiectivele”, a precizat Badea.

El a aratat ca amenajarile hidroenergetice nu distrug, ci creeaza habitate, iar zonele unde au fost construite hidrocentrale au fost ulterior desemnate situri Natura 2000.