Romania: Prima victorie la Campionatul European de handbal feminin – Cap Limpede

Romania: Prima victorie la Campionatul European de handbal feminin

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Romania a obtinut miercuri, la Vrset, prima victorie din grupa D a Campionatului European din Serbia, scor 22-19 (15-13), cu reprezentativa Islandei si s-a calificat matematic in grupele principale ale competitiei.

Doar cinci minute au durat tatonarile, rastimp in care Islanda a condus cu 1-0 si 2-1. Bradeanu a adus pentru prima data avantajul Romaniei, 2-3 (min. 6), in uralele fanilor romani din tribune, care au recreat atmosfera excelenta de marti seara. Islanda a raspuns surpinzator, nu doar egaland, ci si preluand conducerea trei minute mai tarziu, 5-4 si 6-4. Trei atacuri consecutive ratate de tricolore au dat curaj adversarelor, dar aceeasi Bradeanu le-a retezat avantul, 6-5 (min. 11). Jonsdottir a fost principala arma a Islandei, cu patru goluri marcate in primele 12 minute, 8-5, iar antrenorul Tadici a cerut time-out, certandu-si jucatoarele pentru lipsa de reactie din aparare.

Partida a continuat cu Islanda la timona, 10-8 (min. 16), Aurelia Bradeanu marcand doua minute mai tarziu, pentru 10-10, iar apoi oferind o pasa decisiva exceptionala pentru Stanca, ce a inscris pe contraatac, 10-11 (min. 20). Neagu a intrat si ea pe teren in minutul 21, iar prima sa pasa a dus la un 7 metri pentru Romania, transformat impecabil de Curea, 10-12. Islanda a intrat la randul ei la time-out, dupa sase minute fara gol. Cu cinci minute inaintea pauzei, tabela arata din nou egalitatea, 12-12, pentru ca prima repriza sa se incheie cu 13-15, ultimul gol fiind inscris de capitanul Cristina Neagu. Acesta a fost si primul pentru ea intr-un meci oficial la nationala, dupa doi ani.

La reluare, in poarta Romaniei a intrat Paula Ungureanu, care a debutat cu trei interventii consecutive reusite, in aplauzele fanilor, dar si ale coechipierelor. Primul gol al reprizei secunde a venit abia in minutul 38, 14-15, Islanda reusind apoi si egalarea, 15-15. Vadineanu a marcat primul gol pentru Romania in minutul 41, 15-16, atacul tricolor aflandu-se in suferinta (un singur gol dupa pauza).

Loading...

„Ati dat un gol in 14 minute!”, le-a reprosat antrenorul Tadici jucatoarelor sale la time-out. Partida a continuat cu un joc destul de haotic de ambele parti, cu realizari putine, dar o miza foarte mare: calificarea Romaniei mai departe versus eliminarea Islandei (17-16, min. 47). Antrenorul Tadici a primit cartonas galben pentru proteste la o decizie de arbitraj, care a oferit un atac Islandei (min. 48), iar Bradeanu a adus ulterior egalarea, 17-17. “Romania, Romania”, cantau fanii in tribune, in timp ce in teren, jucatoarele noastre erau extenuate. Antrenorul Islandei a primit si el cartonas galben, iar Bradeanu a fost din nou salvatoare, 17-18 (min. 51), cu a sasea reusita personala. Stanca a marit la doua goluri, 17-19, iar adversara a intrat la time-out. Tensiunea era maxima. Mai erau 8 minute de joc. Bradeanu a inscris din nou, 17-20 (min. 53), Skuladottir a redus la 18-20, iar antrenorul Tadici a cerut time-out, cu cinci minute ramase din meci. Geiger a ratat de la 7 metri (min. 57, scor 18-21), Islanda a marcat in inferioritate, 19-21 (min. 58), Romania a ratat urmatoarele trei atacuri si a mai venit un time-out. Ultimele 34 de secunde au mai adus un gol al Adinei Meirosu, care a si stabilit scorul final, 19-22, dar si calificarea matematica in grupele principale.

MAI MULTE STIRI DIN SPORT PE 24S.RO


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close