Romania a obtinut miercuri, la Vrset, prima victorie din grupa D a Campionatului European din Serbia, scor 22-19 (15-13), cu reprezentativa Islandei si s-a calificat matematic in grupele principale ale competitiei.

Doar cinci minute au durat tatonarile, rastimp in care Islanda a condus cu 1-0 si 2-1. Bradeanu a adus pentru prima data avantajul Romaniei, 2-3 (min. 6), in uralele fanilor romani din tribune, care au recreat atmosfera excelenta de marti seara. Islanda a raspuns surpinzator, nu doar egaland, ci si preluand conducerea trei minute mai tarziu, 5-4 si 6-4. Trei atacuri consecutive ratate de tricolore au dat curaj adversarelor, dar aceeasi Bradeanu le-a retezat avantul, 6-5 (min. 11). Jonsdottir a fost principala arma a Islandei, cu patru goluri marcate in primele 12 minute, 8-5, iar antrenorul Tadici a cerut time-out, certandu-si jucatoarele pentru lipsa de reactie din aparare.

Partida a continuat cu Islanda la timona, 10-8 (min. 16), Aurelia Bradeanu marcand doua minute mai tarziu, pentru 10-10, iar apoi oferind o pasa decisiva exceptionala pentru Stanca, ce a inscris pe contraatac, 10-11 (min. 20). Neagu a intrat si ea pe teren in minutul 21, iar prima sa pasa a dus la un 7 metri pentru Romania, transformat impecabil de Curea, 10-12. Islanda a intrat la randul ei la time-out, dupa sase minute fara gol. Cu cinci minute inaintea pauzei, tabela arata din nou egalitatea, 12-12, pentru ca prima repriza sa se incheie cu 13-15, ultimul gol fiind inscris de capitanul Cristina Neagu. Acesta a fost si primul pentru ea intr-un meci oficial la nationala, dupa doi ani.

La reluare, in poarta Romaniei a intrat Paula Ungureanu, care a debutat cu trei interventii consecutive reusite, in aplauzele fanilor, dar si ale coechipierelor. Primul gol al reprizei secunde a venit abia in minutul 38, 14-15, Islanda reusind apoi si egalarea, 15-15. Vadineanu a marcat primul gol pentru Romania in minutul 41, 15-16, atacul tricolor aflandu-se in suferinta (un singur gol dupa pauza).

„Ati dat un gol in 14 minute!”, le-a reprosat antrenorul Tadici jucatoarelor sale la time-out. Partida a continuat cu un joc destul de haotic de ambele parti, cu realizari putine, dar o miza foarte mare: calificarea Romaniei mai departe versus eliminarea Islandei (17-16, min. 47). Antrenorul Tadici a primit cartonas galben pentru proteste la o decizie de arbitraj, care a oferit un atac Islandei (min. 48), iar Bradeanu a adus ulterior egalarea, 17-17. “Romania, Romania”, cantau fanii in tribune, in timp ce in teren, jucatoarele noastre erau extenuate. Antrenorul Islandei a primit si el cartonas galben, iar Bradeanu a fost din nou salvatoare, 17-18 (min. 51), cu a sasea reusita personala. Stanca a marit la doua goluri, 17-19, iar adversara a intrat la time-out. Tensiunea era maxima. Mai erau 8 minute de joc. Bradeanu a inscris din nou, 17-20 (min. 53), Skuladottir a redus la 18-20, iar antrenorul Tadici a cerut time-out, cu cinci minute ramase din meci. Geiger a ratat de la 7 metri (min. 57, scor 18-21), Islanda a marcat in inferioritate, 19-21 (min. 58), Romania a ratat urmatoarele trei atacuri si a mai venit un time-out. Ultimele 34 de secunde au mai adus un gol al Adinei Meirosu, care a si stabilit scorul final, 19-22, dar si calificarea matematica in grupele principale.

MAI MULTE STIRI DIN SPORT PE 24S.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.