Acasă Stirile zilei Social Romania, in mijlocul unui nou scandal alimentar! CARNE DE CURCAN cu urme...

Romania, in mijlocul unui nou scandal alimentar! CARNE DE CURCAN cu urme de antibiotic, in Germania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania, in mijlocul unui nou scandal alimentar, dupa ce carne de curcan cu urme de antibiotic ar fi fost descoperita in Germania.

Vicepresedintele Autoritasii Nasionale Sanitare Veterinare si pentru Siguransa Alimentelor, Vladimir Manastireanu, a spus ca, potrivit datelor transmise din Germania prin Sistemul Rapid de Alerta, este vorba despre o ferma din Romania care ar fi trimis piept de curcan cu reziduuri de antibiotic. Potrivit legilor europene, informasiile primite prin acest sistem sunt confindesiale pana la finalizarea anchetei.

De asemenea, el a precizat ca, dupa primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminata pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar. Dupa finalizarea anchetei se poate spune unde a ajuns carnea de curcan despre care exista suspiciuni ca ar avea reziduuri de medicamente. Mai mult, vicepresedintele ANSVSA a precizat ca in momentul in care suspiciunea este transmisa prin Sistemul Rapid de Alerta, intreaga cantitate de carne suspectata este retrasa de la vanzare.

„Cat suntem in plina ancheta nu putem sa va spunem nici lotu, nici daca a ajuns pe piasa din Romania. Nu vreau sa cream panica. Ne facem treaba, iar situasia este sub control. Ce avem acum pe rafturi in magazine si este controlat, este bun de consum. Stim ca este vorba de piept de curcan, stim ca este vorba de un lot venit din Romania”, a declarat vicepresedinte ANSVSA.

Sursa: mediafax.ro