Acasă Stirile zilei Romania amenintata de Drogul care iti sterge MEMORIA!

Romania amenintata de Drogul care iti sterge MEMORIA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Creatorii de etnobotanice nu duc lipsa de imaginatie si nu se obosesc prea mult in a prepara tot felul de droguri amenintatoare. Cu toate ca autoritatile se indarjesc sa le inchida afacerile, acestia sunt mai determinati sa scoata noi produse care subjuga vietile tinerilor.

Unul dintre cele mai noi droguri sintetice care se fumeaza si provoaca pierderea cunostintei a ajuns si in Romania.

Pierderea cunostintei, amnezie, stare de confuzie, vedere incetosata, toate sunt simptomele noului Blackout (n.r. – in traducere amnezie), halucinogenul care se vinde pe sub mana in salile de jocuri sau la sex-shopuri.

“Mama unui consumator ne-a atras atentia asupra etnobotanicului. Baiatul ei de 16 ani era intr-o stare de confuzie si se trezea noaptea agitat, fara sa stie unde se afla sau ce facuse in ziua precedenta. Luat la intrebari, pustiul a marturisit ca fuma Blackout si i-a spus mamei sale ca il cumpara de la o sala de jocuri din zona Liceului Decebal din Capitala. Dupa cercetarile noastre, dar si ale Agentiei Nationale Antidrog, e foarte popular printre liceenii din toata tara”, ne-a povestit Gigel Lazar, reprezentant al ONG-ului antidrog CIADO.

Drogul sintetic este, de fapt, un derivat de salvie divinorum, o substanta extrem de periculoasa, costa doar 30 de lei pliculetul, a ajuns in tara noastra in ultima luna a anului trecut si e deja pe cale de disparitie. “Pentru ca autoritatile vor sa-l introduca pe lista substantelor interzise, vanzatorii de etnobotanice vor sa-i schimbe denumirea in «Love drug»”, ne-a spus Lazar. Tratamentul e dificil, deoarece aceia care il folosesc sunt aproape inconstienti si nu sunt in stare sa dea detalii despre ce li s-a intamplat.