Acasă Stirile zilei Romanca Monica Ulmanu, castigatoare de Pulitzer cu echipa Washington Post!

Romanca Monica Ulmanu, castigatoare de Pulitzer cu echipa Washington Post!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalista Monica Ulmanu, absolventa de Jurnalism si stiintele Comunicarii la Universitatea din Bucuresti, s-a aflat, alaturi de colegii sai de la The Washington Post, printre castigatorii categoriei jurnalism explicativ a premiilor Pulitzer pentru anul 2020, transmite Universitatea Bucuresti, citata de Mediafax.

„Cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, Premiul Pulitzer a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte si Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre incalzirea globala. Echipa din care face parte Monica Ulmanu a documentat numeroasele locuri in care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbarilor climatice, ajungand la un prag despre care specialistii avertizeaza ca ar putea fi catastrofal, daca va fi atins la nivel global”, arata un comunicat al Universitatii Bucuresti.

Motivatia juriului pentru premiul acordat subliniaza ca articolele realizate de echipa The Washington Post, din care face parte si Monica Ulmanu, reprezinta „o serie extraordinara de materiale de presa care demonstreaza, cu precizie stiintifica, efectele infricosatoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob”.

Sursa citata arata ca Monica Ulmanu a absolvit programul de Licenta in Jurnalism si de Master in Productie Multimedia si Audio-Video. Imediat dupa, Monica a primit o bursa Fulbright in Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat in jurnalismul vizual. A lucrat in SUA si in Marea Britanie in redactii de mare prestigiu, precum Thompson Reuters, The New York Times, The Boston Globe si The Guardian.

Pagina Monicai Ulmanu de pe site-ul The Washington Post, cu link-uri catre materialele semnate de ea (inclusiv materialele din seria despre incalzirea globala care au fost recompensate cu premiul Pulitzer) poate fi accesata aici.

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincţii pentru jurnalism din SUA, sunt decernate incepand din 1917, cand editorul Joseph Pulitzer le-a instituit prin testament. in mod normal, premiile sunt anunţate in faţa publicului in cadrul Universitaţii Columbia din New York. Anul acesta insa, Dana Canedy, persoana care administreaza evenimentul, a anunţat numele castigatorilor din livingul personal, dupa ce deliberarile celor 18 membri ai juriului au stabilit castigatorii in cadrul unei „dezbateri virtuale si digitale”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos