Acasă Sanatate Rezultatul care ne pune pe ganduri! 99% dintre microbii care traiesc in...

Rezultatul care ne pune pe ganduri! 99% dintre microbii care traiesc in corpul uman sunt inca un mister pentru stiinta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Vedem descoperiri stiintifice incredibile facute zilnic, dar noi cercetari indica faptul ca exista un decalaj destul de mare in ceea ce priveste cunostintele noastre cand vine vorba de corpul uman – se pare ca peste 99% dintre microbii aflati in corpul omenesc sunt in prezent necunoscuti stiintei. Cercetatorii stiu de mult ca trupurile noastre joaca rolul de gazda pentru diferite forme de viata care ne fac sa fim cei care suntem. De fapt, studii recente au aratat ca fiecare celula umana din corpul nostru este depasita de aproximativ 1,3 microbi.

Iar aceasta descoperire recenta sugereaza ca majoritatea covarsitoare a acestora este total straina noua.

Pe langa faptul ca microbiomele noastre interne sunt diverse, aceste studii ar putea duce in cele din urma la descoperirea de noi virusi si la modalitati mai bune de a ne proteja impotriva bolilor.

Studiul a inceput, de fapt, ca o modalitate mai buna de a anticipa succesul transplanturilor de organe-in momentul de fata medicii folosesc o biopsie pentru a cauta semne de respingere a organelor.
Un nou studiu ADN arata ca organismele noastre contin o varietate mult mai mare de microbi decat se credea anterior. in plus, majoritatea acestor microbi sunt necunoscuti stiintei, sustin cercetatorii de la Universitatea Stanford, citati de site-ul Science Daily.

„Am gasit lucruri care ne sunt familiare, am gasit lucruri diferite si am gasit lucruri complet noi”, a spus profesorul Stephen Quake, autorul principal al studiului. Pentru cercetarea lor, oamenii de ştiinta au folosit mostre provenite de la persoane cu transplanturi de inima, ficat sau maduva osoasa, precum şi de la 32 de femei insarcinate.

Sarcina, dar si medicamentele luate de persoanele cu organe transplantate, modifica sistemul imunitar. Prin analizarea probelor, cercetatorii au descoperit ca 99% din fragmentele de ADN din esantioane nu corespund unei baze genetice existente, adica sunt necunoscute.

Potrivit cercetatorilor, o mare parte din acest ADN necunoscut apartine unui tip de organisme numite proteobacterii, a caror compozitie include Escherichia coli si Salmonella.

Oamenii de stiinta au descoperit, de asemenea, virusi neidentificati pana acum din familia virusului torque teno. „As spune ca acest lucru nu este atat de uimitor in anumite privinte, deoarece lentilele prin care oamenii au studiat universul microbian au fost foarte limitate”, a spus profesorul Quake, considerand ca studiile de inalta specialitate pierd adesea imaginea de ansamblu.

Sursa: rador.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos