Cap Limpede

Politic

Rezultatele partidelor sunt dezastruoase! Cat au cheltuit prezidentiabilii pe fiecare vot?

Potrivit unei analize mediafax.ro partidele politice se afla, dupa alegerile prezidentiale, in cea mai dificila situatie financiara a ultimilor ani, acumuland datorii istorice ca urmare a unor cheltuieli de campanie mult mai mari decat veniturile pe care le-ar fi putut obtine, iar in acest moment opteaza pentru ”rostogolirea” lor.

 

Datoriile acumulate de partide de-a lungul anilor scot, insa, la iveala sistemul legislativ precar in materia finantarii partidelor politice. Acesta permite cheltuieli in campaniile electorale cu mult mai mari decat veniturile realizate in mod traditional de formatiunile politice, dar fara un control riguros din partea autoritatilor.

Scrutinul prezidential a fost dovada mobilizarii ”pe datorie” a instrumentelor de partid, in scopul castigarii celei mai ravnite functii in statul roman: pozitia de presedinte.

Alegerile au adus toate partidele si candidatii independenti in situatia de a cheltui aproximativ 7,2 milioane de euro, adica 32.230.686 de lei, conform cifrelor raportate in mod oficial.

Pe de alta parte, numai primii sase competitori electorali au incheiat campania prezidentiala cu datorii de aproape 4 milioane de euro (17,7 milioane de lei), in fruntea acestora regasindu-se PSD-UNPR-PC.

De altfel, social-democratii au cheltuit de trei ori mai mult decat veniturile pe care le-au realizat inainte si in timpul campaniei prezidentiale.

 Citeste mai mult despre datoriile PSD in pagina urmatoare>>>>>

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-73793").on("click", function(){ $(".com-click-id-73793").show(); $(".disqus-thread-73793").show(); $(".com-but-73793").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});