Acasă Stirile zilei REVOLUTIONAR: Medicamentul care POATE INVERSA PROCESUL DE IMBATRANIRE!

REVOLUTIONAR: Medicamentul care POATE INVERSA PROCESUL DE IMBATRANIRE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de cercetatori de la Scoala medicala de la Harvard a descoperit o substanta care poate inversa procesul de imbatranire. Cercetatorii spun este vorba de o substanta chimica denumitaNAD, prezenta in celulele organismului si care se distruge odata cu inaintarea in varsta.

Medicamentul administrat cobailor a dus la intinerirea muschilor acestora cu 40 de ani – in sistemul de calculare a varstei umane -, insa nu a condus la o crestere a fortei musculare a animalelor, arata testele unor cercetatori americani.

Acest proces de inversare a imbatranirii, reusit pe cobai, este considerat „o descoperire extraordinara”, deoarece, pana acum, acest mecanism era considerat a fi ireversibil, conform bbc.co.uk.

Acest proces de distrugere afecteaza functionarea mitocondriilor, „uzinele electrice ale celulelor”, ceea ce duce la imbatranire.

In cadrul experimentului, cercetatorii americani au administrat cobailor o substanta chimica pe care acestia o metabolizau in mod natural in NAD.

Dupa o saptamana de administrare pe cobaii de doi ani, muschii acestora s-au transformat in cei ai unui cobai de sase luni, in termeni de functionare a mitocondriilor, de uzare a musculaturii, de inflamare si rezistenta la insulina.

„Suntem convinsi ca este o descoperire extrem de importanta”, a afirmat Ana Gomes, de la departamentul de genetica al Scolii medicale de la Harvard, adaugand ca forta musculara ar putea fi recuperata dupa un tratament mai indelungat.

Cu toate acestea, tratamentul nu este un panaceu contra imbatranirii, dat fiind ca scurtarea telomerilor si deteriorarea ADN-ului nu pot fi inversate.

„Imbatranirea este multifactoriala, trebuie sa remediem mai multe componente, prin urmare, este greu sa tintim intregul proces”, a precizat Ana Gomes.

Echipa de cercetare si-a propus sa inceapa testele clinice in 2015, pentru descoperirea unei terapii care poate fi utilizata pe oameni, desi perspectiva punerii la punct a acestui tip de tratament este deocamdata un proiect indepartat.

„Descoperirea faptului ca unele aspecte ale procesului de imbatranire sunt reversibile este provocatoare si extraordinara. Cu toate acestea, este o cale lunga si dificila de la aceste experimente pe cobai pana la demonstrarea unor efecte antiimbatranire la oameni, fara efecte secundare”, a declarat Tim Spector, de la Kings College din Londra.

SURSA: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos