Chiar daca la prima vedere pare ceva complicat sa pregatesti anghinarea, rezultatul este delicios.

Aceasta reteta este perfecta la picnic sau la gratar, alaturi de o friptura suculenta sau de porumb copt.

 

 

Ingrediente:

  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare Kosher
  • 500g anghinare
  • 350g rosii cherry (rosii si galbene) taiate in jumatati
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 6 catei usturoi feliati subtire
  • piper nergu macinat
  • 400g paste (penne)
  • 230g branza sarata, faramitata
  • 125ml ulei de masline

Curata si opareste anghinarea. Scurge-o bine dupa ce ai racit-o intr-o baie de apa rece.

Intr-un bol, amesteca anghinarea pregatita cu zeama de lamaie si restul de ingrediente.

Pune pastele la fiert, scurgele si clateste-le cu apa rece si amesteca-le cu salata din bol.

Adauga deasupra si branza faramitata.

Potriveste gustul cu sare si piper daca mai e nevoie si serveste cu un vin alb sec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.