Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
Chiar daca la prima vedere pare ceva complicat sa pregatesti anghinarea, rezultatul este delicios.
Aceasta reteta este perfecta la picnic sau la gratar, alaturi de o friptura suculenta sau de porumb copt.
Ingrediente:
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare Kosher
- 500g anghinare
- 350g rosii cherry (rosii si galbene) taiate in jumatati
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
- 6 catei usturoi feliati subtire
- piper nergu macinat
- 400g paste (penne)
- 230g branza sarata, faramitata
- 125ml ulei de masline
Curata si opareste anghinarea. Scurge-o bine dupa ce ai racit-o intr-o baie de apa rece.
Intr-un bol, amesteca anghinarea pregatita cu zeama de lamaie si restul de ingrediente.
Pune pastele la fiert, scurgele si clateste-le cu apa rece si amesteca-le cu salata din bol.
Adauga deasupra si branza faramitata.
Potriveste gustul cu sare si piper daca mai e nevoie si serveste cu un vin alb sec.