Acasă Utile Culinar RETETA RAW: Sarmalute in foi de varza fara foc

RETETA RAW: Sarmalute in foi de varza fara foc

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O alta reteta numai buna pentru adeptii dietelor raw-vegan, dar cu sonoritate de reteta romaneasca traditionala. Ce poate fi mai delicios vara decat o portie de sarmalute ca la mama acasa, dar fara colesterolul si toxinele aferente? Iata cum sa faceti sarmalute in foi de varza sanatoase, fara foc.

Ingrediente:

4 foi de varza mari si cu nervuri mai subtiri
1 ardei gras rosu (sau kapia, daca este ecologic)
1 avocado
½ ceasca germeni de lucerna
½ lamaie verde (lime)
1 ceasca nuci (preferabil pecan, dar merg si nuci romanesti)
1 lingura sos de soia tamari bio
2 catei de usturoi pisati
½ lingurita ghimbir ras
1 lingurita ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Pentru a pregati frunzele, taiati partile mai fibroase ale tulpinii daca este necesar, apoi lasati-le la inmuiat in apa calduta cu putina zeama de lamaie. Tergeti frunzele dupa ce le scoateti din marinata cu un servet de bucatarie din hartie.

Taiati fructul de avocado si ardeiul gras felii.

Amestecati intr-un blender nucile, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul si uleiul de masline pana obtineti o pasta omogena.

Intindeti pe cate o felie de varza amestecul de nuci si soia si presarati cateva felii de ardei si avocado deasupra. Stropiti cu zeama de lime si presarati cativa germeni de lucerna.

Rulati sau impaturiti sarmalutele dupa cum va place. Daca le faceti mai mari, le puteti servi taiate in doua si eventual fixate cu scobitori.

Pofta Buna!