Acasă Utile Culinar Reteta RAW: Panna Cotta cu coacaze negre (fara foc)

Reteta RAW: Panna Cotta cu coacaze negre (fara foc)

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aceasta budinca italiana delicioasa merge foarte bine in zilele toride din acest sfarsit de vara.

Este racoritoare si foarte aromata, dar si usoara si plina de vitamine si antioxidanti naturali.

Iata cum sa faci o panna cotta cu coacaze negre fara foc:

 

 

Ingrediente:

  • 2 cesti lapte de migdale
  • ½ ceasca pulpa de nuca de cocos
  • ½ ceasca alge Irish moss inmuiate in apa calda circa 10 minute
  • ½ ceasca curmale fara samburi tocate
  • 1/3 ceasca sirop de agave sau artar
  • Semintele de la 2 pastai de vanilie sau 2 lingurite extract raw de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 linguri lecitina de floarea soarelui
  • ½ ceasca ulei de cocos
  • 2 cesti coacaze negre sau alte fructe de padure, la alegere

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele intr-un blender, la viteza mare, in afara de uleiul de cocos si de jumatate din fructe. La final, adaugati uleiul de cocos si mai amestecati putin, pana la emulsificare.

Ungeti fundul formelor alese (cele pentru briose, din silicon sunt recomandate) cu sirop de agave sau artar.
Turnati putina crema, adaugati un strat de fructe intregi si acoperiti cu un alt strat de crema.

Dati la rece pentru 6-8 ore, sau pana se intaresc bine.
Serviti cu fructe proaspete alaturi, piure de fructe indulcit usor sau cu cateva bucati de ciocolata raw alaturi.

Pofta buna!