Reteta complexa, dar atat de gustoasa ca nici nu va veti aminti ca este facuta fara foc si numai cu ingrediente naturale.
Daca vreti sa impresionati la o petrecere, incercati acest cheesecake cu portocale, nuci pecan si rodie fara foc.
Ingrediente crusta pecan:
- 2 cesti nuci pecan
- 1/3 ceasca curmale fara samburi
- 1 lingurita ghimbir ras
- ½ lingurita vanilie
Amestecati toate ingredientele intr-un blender si presati pasta obtinuta intr-o forma de tarta. Dati la frigider pana este gata crema si gemul de merisor.
Ingrediente crema de portocale:
- 3 cesti felii de portocale
- 2 cesti alune caju
- ½ ceasca sirop de artar sau agave
- 6 picaturi sirop stevia
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 1 lingurita extract vanilie
- 5 picaturi ulei esential portocale
- Un praf de sare de Himalaya
- ½ ceasca ulei de cocos topit
- 2 linguri unt de cacao topit
Amestecati toate ingredientele, mai putin uleiul si untul intr-un blender, pana obtineti o pasta moale. Adaugati si restul ingredientelor si mai amestecati putin. Turnati crema de cheesecake peste crusta si dati la frigider pentru 8 ore sau 4 ore la congelator.
Ingrediente gem de merisor:
- 2 cesti merisor rehidratat sau proaspat
- ½ ceasca suc de portocale
- 2 linguri pudra de rodii
- 5 picaturi sirop stevia
- 2 lingurite sirop de artar
- 2 lingurite suc de lamaie
- 2 linguri seminte chia
- Arome, dupa gust
Amestecati toate ingredientele, mai putin semintele de chia si fructele de goji intr-un blender. Adaugati semintele de chia si amestecati cu o furculita, alaturi de goji. Dati la rece.
Pofta buna!