Acasă Utile Culinar Reteta RAW: Cheesecake cu portocale, nuci pecan si rodie (fara foc)

Reteta RAW: Cheesecake cu portocale, nuci pecan si rodie (fara foc)

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reteta complexa, dar atat de gustoasa ca nici nu va veti aminti ca este facuta fara foc si numai cu ingrediente naturale.

Daca vreti sa impresionati la o petrecere, incercati acest cheesecake cu portocale, nuci pecan si rodie fara foc.

 
Ingrediente crusta pecan:

  • 2 cesti nuci pecan
  • 1/3 ceasca curmale fara samburi
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • ½ lingurita vanilie

Amestecati toate ingredientele intr-un blender si presati pasta obtinuta intr-o forma de tarta. Dati la frigider pana este gata crema si gemul de merisor.

Ingrediente crema de portocale:

  • 3 cesti felii de portocale
  • 2 cesti alune caju
  • ½ ceasca sirop de artar sau agave
  • 6 picaturi sirop stevia
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 5 picaturi ulei esential portocale
  • Un praf de sare de Himalaya
  • ½ ceasca ulei de cocos topit
  • 2 linguri unt de cacao topit

Amestecati toate ingredientele, mai putin uleiul si untul intr-un blender, pana obtineti o pasta moale. Adaugati si restul ingredientelor si mai amestecati putin. Turnati crema de cheesecake peste crusta si dati la frigider pentru 8 ore sau 4 ore la congelator.

Ingrediente gem de merisor:

  • 2 cesti merisor rehidratat sau proaspat
  • ½ ceasca suc de portocale
  • 2 linguri pudra de rodii
  • 5 picaturi sirop stevia
  • 2 lingurite sirop de artar
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 linguri seminte chia
  • Arome, dupa gust

Amestecati toate ingredientele, mai putin semintele de chia si fructele de goji intr-un blender. Adaugati semintele de chia si amestecati cu o furculita, alaturi de goji. Dati la rece.

Pofta buna!