Acasă Utile Reteta perfecta pentru cele mai pufoase clatite! Vezi greselile pe care le...

Reteta perfecta pentru cele mai pufoase clatite! Vezi greselile pe care le fac gospodinele

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu totii ne dorim sa impresionam prin prepararea unor clatite perfecte. Cu o consistenta pufoasa, fara sa se lipeasca si potrivit rumenite, acestea pot reprezenta desertul perfect. Reteta unui astfel de preparat este foarte simpla, insa cateva greseli ne pot sabota realizarea celor mai gustoase clatite. Iata care sunt acestea, conform prevention.com:

Folosirea unei spatule in amestecarea compozitiei
Folosirea unei linguri de lemn sau a unei spatule pentru a amesteca aluatul este prima greseala. Ceea ce trebuie sa folositi este un tel. Cu cat este mai mare telul, cu atat mai mult aer va patrunde in compozitie, iar aluatul va deveni extrem de pufos.

Mixarea in exces
Nu amestecati aluatul in exces. Un aluat batut prea mult este chiar mai rau decat un amestec plin de cocoloase. Cu cat amesteci mai mult, cu atat glutenul se va dizolva mai mult in aluat, ceea ce inseamna ca la final vei obtine clatite tari, in loc de unele pufoase si fragede. Mare grija, pentru ca exista posibilitatea de a face aceeasi greseala si cu ouale batute.

Nu aveti rabdare sa lasati compozitia sa se odihneasca
Rabdarea este intr-adevar o virtute chiar si atunci cand vine vorba despre clatite. Asa ca, nu va apucati imediat sa puneti compozitia in tigaie. Aluatul trebuie lasat la odihnit intre 5 si 20 de minute. In acest mod, glutenul activat in timpul mixarii, se va relaxa, iar amidonul din faina va absorbi lichidul din aluat, facandu-l mai dens.

Folosirea unei grasimi neadecvate Desi cele mai multe retete recomanda folosirea untului, acest lucru trebuie schimbat. Puteti folosi uleiul de masline sau chiar cel de rapita. Untul provoaca fum si se poate arde in tigaie, lasandu–va urme negre pe clatite si o bucatarie cam afumata.

Turnarea uleiului direct in tigaie
Daca puneti o cantitate insemnata de ulei in tigaie la fiecare cateva clatite, aflati ca acest lucru este gresit. Uleiul se toarna pe un prosop de hartie, iar apoi se unge tigaia. Turnand ulei direct in tigaie, clatitele vor fi coapte neuniform din cauza stratului inegal de grasime.

Gatirea la o temperatura gresita
Graba strica treaba, ceea ce inseamna ca nu veti face mai repede clatitele daca le coaceti marind flacara aragazului. Atunci cand temperatura este prea mare, clatitele se vor arde chiar inainte de a se coace. Pentru clatite crocante la exterior si pufose in interior, setati aragazul la o putere medie si lasati tigaia sa se incalzeasca timp de aproximativ 3 minute inainte de a pune compozitia.

Intoarcerea prea devreme sau prea des a clatitelor in tigaie
Clatitele ar trebui sa fie intoarse usor, o singura data. Intoarse prea des sau prea curand, isi vor pierde textura pufoasa. Dar nu va faceti griji, acestea va vor anunta cand este timpul pentru a le intoarce sau a le scoate din tigaie. Acest moment nu este atunci cand incep sa apara mici bule, ci atunci cand acestea se sparg, arata adevarul.