Portii: 4
Preparare: 30 de minute
Fierbere: 40 de minute
Ingrediente:
– 350 g orez cu bobul mare
– 450 g sparanghel
– 3 linguri ulei de masline
– 70 g margarina
– sofran
– sare
– piper negru macinat
– o ceapa alba
– zeama de la o lamâie
– o lingurita miere
Preparare:
1. Se curata sparanghelul, se grupeaza in doua manunchiuri, se leaga cu ata de bucatarie si se fierbe in apa cu sare.
2. Orezul se lasa aproximativ o ora sa se umfle usor in apa.
3. Se curata ceapa, se toaca si se caleste 1-2 minute in uleiul incins. Se pune orezul si se adauga apa calduta cate putin.
4. Dupa ce a fiert orezul, se pune sofranul. Se scoate sparanghelul, se desface din manunchiuri si se soteaza in margarina. La final, se adauga zeama de lamaie si mierea. Se presara sare si piper.
Pofta Buna!