Acasă World Reteta lui Cupidon a iesit la iveala! Vezi care este formula pentru...

Reteta lui Cupidon a iesit la iveala! Vezi care este formula pentru a gasi sufletele pereche!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un cuplu de chimisti este convins ca a gasit metoda perfecta pentru a verifica nivelul de compatibilitate dintre doi oameni: pe baza testelor ADN, cei doi sustin ca isi pot da seama cu exactitate daca un cuplu va rezista probei timpului.

De multi ani se incearca descoperirea retetei perfecte a compatibilitatii dintre doua persoane, inventandu-se inclusiv aplicatii pentru telefoanele mobile care sa avertizeze utilizatorul atunci cand este aproape de sufletul lui pereche. Nimeni nu-si explica de ce unii au ghinion, iar altii isi gasesc dragostea foarte usor. Plecand de la aceasta incertitudine, doi chimisti din S.U.A., Ron Gonzalez si Sara Seabrooke, sot si sotie, au realizat un kit care pe baza testelor ADN poate descoperi daca doua persoane sunt sau nu compatibile. In principiu, testul isi propune sa afle daca doi parteneri sunt facuti sa reziste unei relatii pe termen lung. Pentru efectuarea verificarii este nevoie de o proba de saliva de la cei doi, precum si o evaluare psihologica. Le este verificat nivelul de serotonina, dopamina si oxitocina. Cealalta parte a testului consta in intrebari situationale care sunt folosite pentru a masura modul in care fiecare partener poate gestiona conflictele, bazandu-se pe factori sociali, trasaturi dominante si comportament, scrie news.com.au.

Emily Soukas are 25 de ani si este un manager de success in domeniul imobiliar din New York. A constatat ca are ghinion in dragoste, dupa ce timp de trei ani nu a reusit sa-si gasesca un partener. Tanara nu a avut succes nici dupa ce a folosit diferite aplicatii si site-uri matrimoniale. „Cunosc foarte multi oameni care si-au gasit perechea prin aplicatii on-line, dar aceasta metoda nu functioneaza pentru mine. Nu mi se pare ca lucrurile decurg natural. Pentru mine nu este solutia corecta“, a spus Soukas, conform adevarul.ro.

Pentru a vedea care este genul de persoana pe care trebuie sa o caute in viitor, tanara a apelat la testul ADN. Folosindu-si propria saliva si cea a fostului iubit, Marcus, Emily a trimis mostrele pentru a vedea daca acel tip de barbat este compatibil cu felul ei de a fi. „Am primit un procent de 71%, ceea ce inseamna ca am fost destul de compatibili. Nu in proportie de 100%, dar destul de potriviti“, a spus tanara. Soukas a povestit ca desi inca este prietena cu Marcus si se inteleg bine, motivul pentru care relatia lor a luat sfarsit a fost distanta dintre ei. „Testul mi-a oferit informatiile de care aveam nevoie in viitor. In timp ce eu sunt constienta de modul in care trebuie sa ma raportez la altii, aceste rezultate imi ofera o intelegere mai profunda a ceea ce trebuie sa caut intr-un partener“, a spus tanara.

In timp ce unele persoane se declara incantate de noua metoda de gasire a partenerului compatibil, altii spun ca nu si-ar irosi banii pentru efectuarea unui astfel de test, deoarece acesta ignora multi alti factori care pastreaza dragostea intre doi oameni. „Exista multe parti ale unei personalitati. In timp ce testul ADN poate spune daca doua persoane sunt compatibile, exista multe alte aspecte, cum ar fi umorul, inteligenta si caracterul, care nu sunt luate in calcul“, a spus Helen Fisher, doctor in cercetare.

Fisher a studiat misterul iubirii pentru mai mult de 40 de ani si crede ca factorii-cheie in gasirea unui partener compatbil includ timpul petrecut impreuna, apropierea unuia fata de celalalt, un statut socio-economic similar, nivelul inteligentei si valorile sociale. Specialistul este de parere ca daca unul dintre parteneri este caracterizat de curiozitate, creativitate sau prea multa energie, acesta este cel care va tinde sa paraseasca relatia.

„Dragostea este ca o pisica adormita. Aceasta poate fi trezita atunci cand vezi pe cineva. Daca te simti pregatit sa te indragostesti, iar persoana de care te simti atras spune lucrurile potrivite la momentul potrivit, se produce boom-ul. Circuitele creierului sunt puse in functiune, lucru mult mai complex decat ADN-ul“, a conculzionat cercetatorul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos