Nu mai este mult pana ne vom delecta cu unele din cele mai gustoase deserturi. Mucenicii sunt asteptati de cei mici si nu numai un an intreg. Este prajitura de casa care se face o data pe an.

Pentru mucenicii moldovenesti avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– un kg faina,
– 300 gr zahar,
– o ceasca si jumatate cu lapte,
– 6 oua,
– 50 gr drojdie,
– 200 gr unt,
– doua linguri cu ulei,
– un baton de vanilie,
– coaja rasa de lamaie si portocala,
– esenta de rom,
– o lingurita cu sare,
– miere,
– nuci tocate.

Intai facem o maia din drojdie, o lingurita cu zahar, 2-3 linguri cu lapte si putina faina, si se lasa la crescut.

Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, apoi se adauga esenta de rom si coaja de lamaie.

Galbenusurile presarate cu sare se freaca spuma cu zaharul.

Faina se pune intr-un vas mai mare si se face o adancitura in mijloc, in care se adauga galbenusurile frecate, 3 albusuri batute spuma, maiaua si laptele caldut, scrie jurnalul.

Se framanta aluatul pana cand incepe sa faca basici si apoi se lasa la crescut 3 ore. Se formeaza din aluat opturi care se coc in cuptor la foc potrivit.

Cand sunt gata, se ung din abundenta cu miere si se tavalesc prin nuci tocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.