Magazinul Ikea, care vinde si specialitati culinare, retrage de la vanzare in 15 tari europene chiftelele din carne congelate care ar contine carne de cal, potrivit unui test realizat in Cehia, potrivit AFP.

„Tratam acest caz foarte serios si retragem de la vanzare pachete de un kilogram de chiftele din carne congelate din Slovacia, Cehia, Ungaria, Franta, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Cipru, Grecia si Irlanda”, precum si din Suedia, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al grupului, Ylva Magnusson.

In Danemarca, produsul a fost de asemenea retras de la vanzare, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a Ikea Danemarca, Dorte Hjorth Harder.

Intr-un comunicat, grupul a explicat ca „a primit astazi (luni) informatii ca chiftelele sale din carne contin urme de carne de cal dupa un test efectuat in Cehia„.

Ikea a precizat ca „propriile sale controale nu au dezvaluit urme de carne de cal” dar ca, „normal, isi va aprofunda cercetarile”.

Chiftelele din carne sunt produse de o companie suedeza, Dafgaard. Intr-un comunicat, compania a anuntat ca va examina situatia si va astepta rezultatele propriilor sale teste ADN.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.