Acasă Stirile zilei Justitia Reteaua judecatorilor de insolvente: Val de autodenunturi la DNA

Reteaua judecatorilor de insolvente: Val de autodenunturi la DNA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anchetarea celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti din reteaua insolventelor care au fost arestati pentru mita,  a declansat „un val” de denunturi si autodenunturi la DNA, sustin surse judiciare, citate de Mediafax.

Din momentul retinerii magistratilor acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, procurorii anticoruptie au audiat mai multe persoane, in dosarul celor patru judecatori.

Aceleasi surse sustin ca majoritatea celor audiati sunt practicieni in insolventa si lichidatori judiciari si ca unii dintre acestia ar fi denuntat fapte ale celor patru judecatori arestati sau ar fi formulat autodenunturi legate de magistrati.

Unul dintre practicienii in insolventa audiati la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a aratat, astfel, ca i-ar fi oferit un ceas de 2.000 de euro unuia dintre magistratii arestati.

Sursele citate mai spun ca audierile in acest caz vor continua, fiind „foarte probabil” ca in fata anchetatorilor sa ajunga si alti judecatori de la TB.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata marti de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Cei patru au atacat decizia la instanta suprema, contestatia fiind judecata vineri.