Grupul sud-african Steinhoff, activ in retailul de mobila, vrea sa se extinda prin achizitii in Europa de Est, inclusiv Romania, care ofera oportunitati, potrivit directorului general, Markus Jooste, citat de Bloomberg.

In acest sens, Steinhoff vrea sa isi listeze pe bursa divizia din Europa, pentru a putea obtine fonduri de 1,5 miliarde de euro pentru plata datoriilor, in contextul planurilor de extindere in America Latina si Europa de Est.

Listarea se va face la Londra, Paris sau Frankfurt si vor fi necesare 12-18 luni pentru a intruni conditiile legale.

Steinhoff a cumparat anul trecut lantul de magazine Conforama de la compania franceza PPR pentru 1,2 miliarde de euro, devenind astfel al doilea mare retailer de mobila din Europa dupa retailerul suedez IKEA, insa achizitia a crescut si gradul de indatorare al grupului.

Grupul, cu sediul in Africa de Sud, este si cel mai mare producator de mobila si decoratiuni din Africa.

In Romania, in retailul de mobila sunt prezente lantul suedez IKEA si compania austriaca kika, ambele avand cate un magazin in Bucuresti. Cei mai importanti retaileri locali de mobila sunt grupul Mobexpert, controlat de omul de afaceri Dan Sucu si compania Elvila detinuta de Viorel Catarama. sursa: finantistii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.