Acasă Sanatate Regulile de baza ale doctoritei Galina Schatalova specializata in selectia astronautilor rusi!

Regulile de baza ale doctoritei Galina Schatalova specializata in selectia astronautilor rusi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doamna doctor Galina Schatalova s-a nascut pe 13 octombrie 1916 in Asgabat, Rusia, si este un model al longevitatii umane. Ea a prezentat lumii o metoda unicat descoperita in anii sai de studiu, prin care te poti vindeca si poti intineri foarte usor.

Din 1939 a fost inrolata ca medic militar si trimisa pe front, iar dupa terminarea razboiului a lucrat la Academia Sovietica de Stiinte. Din 1960 a preluat conducerea Directiei de Selectie si Calificare a Astronautilor Sovietici de la Institutul de Cercetari Spatiale din Moscova, iar din 1970 a inceput sa lucreze ca medic independent. Intre 1983 si 1990 a facut o serie de experimente, prin care a urmarit stabilirea necesarului zilnic de hrana pentru fiinta umana. In acest scop, a condus mai multe expeditii-maraton prin deserturile si muntii Uniunii Sovietice, pe distante de sute de kilometri, in conditiile asigurarii numai unui necesar zilnic minim de hrana.

La primul maraton din 1983, pe o distanta de 500 de kilometri, li s-a asigurat participantilor aflati sub conducerea doamnei Schatalova o hrana cu un continut de numai 800 pana la 1200 de calorii pe zi. Hrana consta din fructe uscate, legume, salate si diferiteplante verzi, lipii de secara, fasole fiarta, nuci si miere si desi temperaturile in desert erau foarte ridicate pe timpul zilei, se consuma numai 1 litru de apa.

Grupa condusa de doamna Schatalova s-a aflat sub controlul unei comisii  medicale, iar datele astfel inregistrate au fost comparate permanent cu cele ale unei grupe de control (s-a efectuat un studiu dublu),  formata din participanti care se hraneau absolut normal, acestia primind o ratie zilnica de hrana cu un continut de 6000 calorii. Membrii comisiei medicale si-au exprimat inca din  prima seara dinaintea startului, temerile referitoare la pericolele care ii asteapta pe membrii grupei Schatalova, daca nu li se va da carne, branza si sare, incercand sa o faca sa renunte la planurile ei.

Dar asa cum povesteste doamna Schatalova, inca din a doua seara s-a schimbat total atmosfera in tabara expeditiei, membrii comisiei fiind nevoiti, ca urmare a datelor concrete consemnate, sa-si revizuiasca din temelii parerile. Membrii grupei de control ajunsesera la finalul expeditiei epuizati si pierdusera greutate corporala, in ciuda hranei foarte consistente pe care o primisera, iar membrii grupei Schatalova erau foarte vioi si bine dispusi, activi si nu pierdusera deloc greutate corporala.
In anii urmatori, doamna Schatalova a mai condus mai multe astfel de expeditii, scazand in final continutul caloric al hranei administrate participantilor ce traiau deja de mai mult timp dupa metoda dezvoltata de ea, pana la numai 600 de calorii pe zi, la ultima expeditie pe care a condus-o prin desertul Karakum (Asia Centrala), pe o distanta de 500 de kilometri, distanta ce a fost parcursa in numai 16 zile, la temperaturi de peste 50°C, doamna Schatalova avea deja 75 de ani, iar intre participanti se mai aflau si 7 fosti pacienti ai ei, care se vindecasera prin metoda Schatalova de cancer si care erau acum capabili de o astfel de performanta fizica!

Continuarea pe doctorsanatate.ro!

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos