Acasă Stirile zilei Rectorul Babes-Bolyai ii preda o lectie de tinut minte liderului maghiar Kelemen...

Rectorul Babes-Bolyai ii preda o lectie de tinut minte liderului maghiar Kelemen Hunor! „Daca nu recunosti sarbatoarea nationala, n-ai cum sa traiesti aici”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Profesorul Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai, si-a exprimat dezamagirea fata de afirmatiile liderului UDMR cu privire la Centenar.

Profesorul Ioan Aurel Pop considera ca declaratiile lui Hunor au jignit natiunea romana de la cel mai umil roman, pana la filosoful Andrei Plesu. „Daca nu recunosti data de 1 decembrie, inseamna ca nu recunosti esenta acestei tari”.

„Daca nu recunosti sarbatoarea nationala, nu ai cum sa traiesti in aceasta tara”. Este replica pe care rectorul Universitatii Babes-Bolyai i-a dat-o presedintelui UDMR, intr-o interventie la Realitatea TV. Zilele trecute, Kelemen Hunor a afirmat ca etnicii maghiari din Romania nu au ce sarbatori in 2018, anul Centenarului.

In opinia rectorului de la Babes-Bolyai, apartenenta la un stat si respectul pentru simbolurile acestuia nu pot fi separate.

„Poate ca maghiarii din Romania nu se simt la fel ca in Ungaria, dar in aceeasi situatie sunt, de exemplu, si francezii din Germania”, i-a mai transmis Pop presedintelui UDMR.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLectie de viata de la parintele Paisie! Sa nu crezi tot ce auzi, sa nu faci tot ce poti, sa nu spui tot ce stii, sa nu dai tot ce ai!
Articolul următorInselatorie la nivel inalt! O firma de renume, prezenta si in Romania, acuzata ca a vandut apa de la robinet pe post de apa de izvor timp de 10 ani! Vindea anual de 900 de milioane de dolari!