Acasă Utile Culinar Recordul Guinness pentru cea mai mare SALATA din lume a fost stabilit...

Recordul Guinness pentru cea mai mare SALATA din lume a fost stabilit de Romania! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania a intrat in Guinness World Records cu cea mai mare salata din lume, care a cantarit 19,05 tone.

Vezi Galeria FOTO!

Eforturile a peste 1.100 de voluntari, dintre care jumatate elevi ai Colegiului Economic Viilor din Bucuresti, au fost incununate cu stabilirea unui nou record mondial la categoria „cea mai mare salata din lume”, cu aproape 6 tone mai mult decat recordul precedent, reusit in 2010, de Grecia.

Voluntarii au lucrat timp de sapte ore la prepararea salatei, avand la dispozitie 23 de tone de ingrediente (rosii, castraveti, salata iceberg, ardei gras, morcovi, ceapa, masline, ulei de masline si sare).

Liana Stanciu, alaturi de reprezentantul Guinness World Records Seyda Subasi Gemici au dat startul, duminica, la ora 10.00, in prezenta ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, si a altor personalitati.

Cel care a taiat primele legume a fost ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, urmat de vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov, Mihai Barbu, si alte personalitati locale.

In timp ce tonele de legume umpleau vasul urias de 17,92 de metri lungime, 2,94 de metri latime si 53 de centimetri adancime, in standurile amenajate in pavilionul Exporom se desfasurau activitati cu tematica de sanatate si nutritie.

Cu exceptia salatei iceberg, a maslinelor si a uleiului de masline, toate ingredientele au fost de provenienta romaneasca. Imediat dupa deschidere, ministrul Daniel Constantin a declarat ca va discuta cu reprezentantii lanturilor de supermarketuri pentru a-i determina sa amenajeze spatii speciale destinate comercializarii legumelor romanesti.

O mana de ajutor la pregatirea salatei au dat familia lui Mugur Mihaescu, vedeta trupei Vacanta Mare, turisti din SUA, Slovacia, Serbia si Bulgaria, dar si o bunica de 80 de ani, venita alaturi de nepotul ei. Doamna in etate a fost un adevarat exemplu de harnicie si rezistenta, ramanand pana la anuntul oficial. Dupa ce reprezentantul Guinness a anuntat stabilirea recordului, salata a fost impartita celor prezenti, dar si distribuita oamenilor nevoiasi. Resturile de legume au fost donate unei ferme de animale din Pantelimon.