Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, a postat un mesaj pe pagina de Facebook a avocatului sau, Vlad Hosu, prin care transmite ca a vrut sa faca din acel local o poveste frumoasa, care s-a sfarsit insa printr-un cosmar, si spune ca regreta enorm ce s-a intamplat vinerea trecuta.

„Sunt impietrit de durerea din mine si din jurul meu. Am pierdut colegi si prieteni dragi in noaptea care ne-a indoliat pe toti. Altii se zbat la margine de viata, pe paturi de spitale. Sunt cu ei, cu toti, in gand, in fiecare clipa de acum si pana cand voi inchide ochii. Am vrut sa fac din Colectiv o poveste frumoasa, pentru ca am crezut mereu in pasiunea mea cea mai mare: muzica. Povestea s-a sfarsit printr-un cosmar. O parte din mine a murit pe 30 octombrie la Colectiv. As vrea sa pot sterge lacrimile de pe obrajii celor care-i plang pe cei care s-au dus. in schimb, nu pot decat sa stau cu capul plecat in fata judecatii. Regret enorm tot ce s-a intamplat”, semneaza Costin Mincu, pe pagina de Facebook a avocatului sau, Vlad Hosu.

Costin Mincu a fost retinut luni seara de procurorii Parchetului General, impreuna cu ceilalti doi actionari ai clubului, Alin George Anastasescu si Paul Gancea, urmand ca marti sa fie prezentati toti trei la Judecatoria Sectorului 4 cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, prin ordonanta din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind sesizati cu privire la faptul ca in incinta clubului Colectiv a avut loc un incendiu in urma caruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vatamari corporale, au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de omor calificat si distrugere calificata, in vederea stabilirii circumstantelor si imprejurarilor savarsirii faptelor.

Din datele si probele administrate ulterior a rezultat ca incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in local.

„Avand in vedere imprejurarile in care fapta a fost comisa, dupa cum rezulta din probatoriul administrat pana in acest moment al urmaririi penale, se releva forma de vinovatie a culpei, si nu a intentiei, astfel incat, prin ordonanta din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea incadrarii juridice data faptelor din infractiunea de omor calificat in infractiunea de ucidere din culpa”, se mai arata in comunicatul citat.

Ulterior, procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Paul Gancea, George Anastasescu si Costin Mincu, administratori ai SC Colectiv Club SRL, sub aspectul infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.