Razboiul continua in Ucraina, armata ucraineana anuntand ca peste 100 de tancuri rusesti inainteaza in sud-estul tarii.

„Avem informatii cu privire la inaintarea unei coloane alcatuite din 100 de vehicule, inclusiv tancuri, blindate, lansatoare multiple de rachete de tip Grad pe drumul catre Starobeseve-Telmanove”, a precizat centrul de presa al Statului Major al operatiunii ucrainene in estul tarii, intr-un comunicat.

Aceasta coloana „marcata cu un triunghi sau un cerc alb” se indreapta catre localitatea Telmanove, situata al aproximativ 20 de kilometri de frontiera rusa si la aproximativ 80 de kilometri sud de Donetk, un bastion al rebelilor prorusi.

Telmanove se afla la aproximativ 40 de kilometri nord de Novoazovsk, unde autoritatile ucrainene au afirmat ca au oprit alta coloana de blindate rusesti. Fortele armate ucrainene si separatisti prorusi erau implicate marti in tiruri de artilerie, iar cu o zi inainte in lupte terestre.

Rebelii prorusi au anuntat luni lansarea unei contraofensive la sudul bastionului lor de la Donetk, aparent intr-o tentativa de a prinde armata ucraineana intr-un cleste.

Potrivit armatei ucrainene, alta coloana, alcatuita din sase lansatoare de rachete de tip Grad si camioane cu combatanti la bord a efectuat o incursiune de pe teritoriul Rusiei in localitatea Dibrovka, situata la 110 kilometri est de Donetk.

La Donetk, trei civili au fost ucisi in ultimele 24 de ore in explozii de obuze, in cartierul Petrovski (vest).

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.