Acasă World Razboiul a inceput! Rusia da prima lovitura Romaniei: invoca boala vacii nebune!

Razboiul a inceput! Rusia da prima lovitura Romaniei: invoca boala vacii nebune!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Razboiul pishologic dintre Rusia si Romania a inceput ieri cand Rusia a dispus interzicerea importurilor de produse de carne de vita din Romania, dupa descoperirea unor urme ale bolii vacii nebune.
Autoritatea sanitar-veterinara rusa (Roselhoznadzor) a dispus, marti, interzicerea importurilor de bovine, carne de vita si produse derivate din Romania, din cauza „encefalopatiei spongiforme bovine„, informeaza site-ul in limba engleza al agentiei Itar-Tass.
Potrivit unui comunicat oficial al Roselhoznadzor difuzat marti, interdictia vizeaza – de asemenea proteinele procesate de origine animala, alimentele destinate animalelor si care contin astfel de proteine, dar si produsele facute din resturi provenind din procesarea carnii de vita.
Conform Itar-Tass, o epidemie de encefalopatie spongiforma bovina in Romania, cunoscuta si sub denumirea de „boala vacii nebune„, ar fi fost consemnata de Biroul International pentru Epizootii.
Ultima interdictie a Rusiei care viza importurile de vite din cauza encefalopatiei spongiforme bovine a fost impusa acum 30 de ani Marii Britanii. Roselhoznadzor a anulat interdictia abia in septembrie 2013.