Membrii Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti (STB) ar putea declansa greva de avertisment si greva generala in urmatoarele doua saptamani, pe fondul neintelegerilor cu Administratia Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), in privinta semnarii unui nou Contract colectiv de munca, a declarat vineri, Mircea Ionescu, presedintele STB.

„In urma sedintei de astazi (vineri n.r.) a Adunarii Generale din cadrul Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti (STB), s-a decis aproape in unanimitate declansarea conflictului colectiv de munca, care include toate procedurile de protest, de la greva de avertisment la greva generala. In urmatoarele sapte zile, urmeaza procedura de conciliere cu reprezentanti de la Ministerul Muncii, insa imi este greu sa cred ca procedura de conciliere va schimba punctul de vedere al sindicalistilor”, a afirmat Mircea Ionescu.

Loading...

Potrivit acestuia, in urmatoarele zile se vor strange semnaturi de la membrii de sindicat, in vederea declansarii actiunilor de protest.

„Daca jumatate plus unul din totalul membrilor de sindicat vor fi de acord cu hotararea Adunarii Generale, atunci vom face un calendar de proteste pentru perioada urmatoare. Greva de avertisment va avea o durata de doua ore si ar putea fi urmata de greva generala, in cazul in care pana atunci nu se va ajunge la un consens cu Administratia RATB”, a mai spus presedintele STB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!